Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'

Carlos Sainz gaat in 2025 niet voor Mercedes rijden en ziet zo een nieuwe optie voor komend jaar wegvallen. Dat meldt Sky Sports News.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz weet al een tijdje dat hij volgend jaar niet voor Ferrari uit zal komen. De verrassende komst van Lewis Hamilton en de contractverlenging van Charles Leclerc zorgen ervoor dat er geen plek meer is voor de Spanjaard bij de Scuderia. Opvallend genoeg heeft Sainz de laatste twee GP-zeges voor Ferrari gepakt, maar toch is er geen toekomst voor hem bij het Italiaanse team.

Het kamp Sainz richtte zijn pijlen eerst op een zitje bij Aston Martin, maar nadat Fernando Alonso zijn contract verlengde viel die optie al snel weg. Sky Sports News meldt nu dat Sainz in ieder geval niet voor Mercedes gaat rijden in 2025. Volgens het Britse medium heeft dat niks te maken met dat Mercedes geen respect heeft voor Sainz of zijn prestaties, maar het team uit Brackley zou zijn tijd willen nemen voor de beslissing. Teambaas Toto Wolff heeft al eens laten vallen dat Max Verstappen zijn nummer één doelwit is en als Verstappen niet beschikbaar blijkt, dan zou Andrea Kimi Antonelli op poleposition liggen voor het zitje bij Mercedes. 

Sainz zijn ogen zouden nu gericht zijn op het vrije zitje bij Red Bull, zo meldt Sky Sports News. Naast Max Verstappen is namelijk nog een zitje vrij, omdat het contract van Sergio Perez afloopt en Red Bull afwacht. Al zou het natuurlijk ook kunnen dat de Spanjaard uiteindelijk bij Stake F1/Audi terechtkomt.

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af