Salo snapt Sauber niet: "Giovinazzi heeft veel wagens gesloopt"

26 sep. 2018 17:15 René Oudman 2 reacties
Waar menig Formule 1-fan op de banken staat vanwege de komst van Antonio Giovinazzi en het daaropvolgende vertrek van Marcus Ericsson, plaatst race steward Mika Salo vraagtekens bij de keuze van Sauber.

De Fin, die in zijn Formule 1-carrière tweemaal de gang naar het podium mocht maken en voor onder meer Ferrari, Sauber en Toyota zijn kunsten vertoonde, noemt het echter niet verrassend dat zijn voormalige werkgever voor de Italiaan heeft gekozen.

"Ik had echter gehoopt dat Ericsson ook in 2019 mocht racen, ik vind het erg jammer voor hem dat hij zijn zitje kwijt is", spreekt Salo verrassende woorden tegen het Zweedse medium C More.

Giovinazzi krijgt daarentegen een paar oorvijgen. "Ik weet niet heel erg veel over hem, maar een aantal optredens waren wat ongelukkig. Hij heeft nogal wat wagens afgeschreven in zijn Formule 1-deelnames (ook vrije trainingen, red.). Antonio zal vast een zeer goede coureur zijn, wellicht had hij moeite met de situatie. Het zou kunnen zijn dat hij in 2017 nog niet klaar was voor het grote werk, en nu wel."

De 24-jarige Giovinazzi, die in de afgelopen twee seizoenen als Ferrari-reserve door het leven ging en officieel uit wordt geleend door de Scuderia, schuift aan naast de ervaren Kimi Raikkonen. De Fin maakt eveneens de overstap van Ferrari, waar huidig Sauber-coureur Charles Leclerc volgend jaar zijn plaats inneemt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen