© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Samenwerking Toro Rosso en Honda kan verrassend uitpakken'

26 jan. 2018 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Vier jaar geleden keerde de Japanse motorfabrikant Honda terug in de Formule 1. Samen met het team van McLaren ging men op jacht naar het succes. Het werden uiteindelijk drie lange en vooral moeizame jaren. Toch ziet Toro Rosso de nieuwe samenwerking met Honda positief tegemoet.

Toro Rosso heeft goed gevoel over samenwerking met Honda

Vorig jaar reed Toro Rosso net als grote broer Red Bull met een krachtbron van Renault. Ook dat verliep niet altijd even vlekkeloos. Vooral de laatste paar races stond er regelmatig een Toro Rosso coureur langs de kant.

Ondanks de twijfelachtige reputatie van Honda ziet technisch directeur James Key de samenwerking positief tegemoet. Hij verwacht zelfs dat de criticasters nog weleens versteld kunnen staan.

Aan Racer doet hij alvast een boekje open over de nieuwe samenwerking.

"Het is voor ons nu een heel andere wereld om als fabrieksteam van Honda te fungeren. Voor ons is zo'n innige samenwerking compleet nieuw maar we zijn er zeker erg blij mee. Allebei hebben we sterke doelen en tot nu toe verloopt onze werkrelatie erg goed."

McLaren liet weleens doorschemeren dat de samenwerking met Honda moeizaam verliep omdat de Japanse werkcultuur nogal verschilde met die van Mclaren. Volgens Key is daar bij Toro Rosso geen sprake van.

"Het positieve is dat we naar elkaar erg transparant zijn en we direct alle problemen of zorgen met elkaar bespreken. Honda is ook erg open geweest over de problemen die ze vorig seizoen hadden en hoe ze daar een oplossing voor hebben gevonden. Ook wij zijn open geweest over de moeilijkheden die we vorig jaar ondervonden."

Key hoopt dan ook dat Toro Rosso uitgroeit tot de verrassing van het nieuwe Formule 1 seizoen.

"Natuurlijk is het hard werken en hebben we een grote verantwoordelijkheid als enig team voor zo'n groot automerk als Honda. Nu is er natuurlijk nog veel onzekerheid en krijg je pas antwoorden als je echt de baan op gaat maar ik denk wel dat we dit jaar gaan verrassen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen