Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Saoedi-Arabië presenteert definitieve plannen voor nieuwe Formule 1-Grand Prix

Eerder ging het gerucht al dat Saoedi-Arabië geïnteresseerd zou zijn in het organiseren van een Formule 1-Grand Prix, maar nu is door de mensen achter het miljoenenproject ook bevestigd dat de gesprekken zijn opgestart.

Afgelopen week werden de plannen voor het Saoedi-Arabische circuit, dat de komende jaren in Qiddiyah uit de grond moet verrijzen, gepresenteerd. Het circuit is ontworpen door ex-Formule 1-coureur Alexander Wurz en moet uiterlijk in 2023 klaar zijn voor de organisatie van een Formule 1-Grand prix. Volgens BBC Sport is het beslechten van de deal slechts een formaliteit. Het Formule 1-circuit moet deel uit gaan maken van een groter geheel. De bouw van niet alleen het circuit, maar de gehele stad Qiddiyah is namelijk pas net begonnen. Het moet de entertainmentstad van Saoedi-Arabië worden, waarin onder meer een mega pretpark een zwemparadijs en nog heel veel meer te vinden zal zijn. Een impressie van het gedroomde eindresultaat van 'de grootste entertainmentbestemming van het land' vind je hieronder terug. Tekst gaat verder onder de video

FPuqdIXD9zY

De Amerikaan Mike Reininger, de eindverantwoordelijke voor de bouw van het miljoenenproject, vertelt aan BBC Sport dat de gesprekken met de Formule 1-eigenaren inmiddels zijn opgestart: "We hopen dat er een deal kan worden gesloten en er binnenkort in Qiddiyah kan worden geracet. Ongeacht of dat wel of niet lukt, bouwen wij sowieso een accommodatie die vanaf 2023 motorsportevenementen van wereldniveau, zoals een Formule 1-race kan herbergen." Bij de presentatie van de plannen, waar onder andere oud-F1-coureurs Damon Hill, David Coulthard, Nico Hulkenberg en huidig coureur Romain Grosjean bij aanwezig waren, werd er in een simulator een rondje over het circuit gereden. Het circuit voldoet aan de 'Grade One'-standaarden van de FIA, wat inhoudt dat er zowel Formule 1- als MotoGP-races kunnen worden verreden.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract