Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant bezorgt Williams-monteurs schrik van hun leven: "Kan mezelf wel slaan"

Logan Sargeant liet de ergste nachtmerrie van Williams uitkomen tijdens de eerste vrije training in Japan. De Amerikaan crashte hard in de bolide met het gerepareerde chassis, maar kwam goed weg. Het chassis is namelijk niet opnieuw beschadigd. Sargeant was boos op zichzelf.

XPB 1269529 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant heeft het op dit moment heel lastig in de Formule 1. Waar hij in Australië buiten zijn schuld om vanaf de zijlijn moest toekijken, bezorgde hij zijn team in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan de schrik van hun leven. Sargeant vloog er heel hard af in de bolide met het gerepareerde chassis, waarna het weer even onduidelijk was of hij dit weekend nog wel kon rijden. Williams heeft namelijk nog steeds geen reservechassis bij zich.

Uiteindelijk kwam Sargeant goed weg, want het chassis is niet beschadigd. Wel lag de rest van de auto in stukjes, waardoor hij de tweede vrije training moest overslaan. Zijn geluk was dat het ging regenen en niemand veel kilometers afwerkte. Dat was een opluchting voor Sargeant, die zelf uitlegt wat er misging.

"Ik realiseerde me niet dat ik de auto in die positie plaatste", vertelt Sargeant tegen F1TV. "Het was eerlijk gezegd een stomme fout, zeker tijdens een eerste vrije training. Gelukkig was het niet dezelfde fout als vorig jaar (tijdens de kwalificatie red.), toen ik te hard pushte, maar desondanks is er veel schade. Het had alleen veel erger kunnen zijn."

Maar hoe zit het met het vertrouwen van Sargeant, die in Australië natuurlijk ook slecht nieuws kreeg? "Mijn vertrouwen is totaal niet aangetast. Ik voelde me frisser en was er klaar voor nu ik een week vrij ben geweest. Ik wilde mezelf wel even slaan na de crash. Het was echter een duidelijk zichtbare fout en nu gaan we weer verder."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco