Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Sargeant diep bedroefd: "Ik heb echt alles gegeven"

Terwijl teamgenoot Alex Albon van Williams in de punten reed in Monza, moest Logan Sargeant het doen met de dertiende plaats. Hij baalt hard.

Sargeant Italy Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams is de afgelopen maanden stukje bij beetje aan het verbeteren in de Formule 1 en dat wordt regelmatig beloond met wat punten. Voor Alexander Albon dan. Logan Sargeant baalt als een stekker na de Grand Prix van Italië in 2023. "Ik heb echt alles gegeven, maar we wisten dat we qua banden al een nadeel zouden hebben."

"Het weekend was jammer en op dit soort momenten krijg je met belemmeringen te maken", zegt hij, waarna hij uitlegt waar de grote 'fout' zat. "De auto in het juiste werkvenster krijgen. Maar ja, ik vocht zo hard ik kon, remde zo laat als ik kon en probeerde het."

Uiteindelijk ging de rookie met nul punten naar huis. "Teleurstellend om eerlijk te zijn, maar ik heb alles gegeven. Ik denk dat we realistisch moeten zijn en dat het met de balans van de auto er gewoon echt niet in zat", aldus de Williams-coureur.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer