Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant hard gestraft voor hinderen Stroll in kwalificatie GP Spanje

Logan Sargeant heeft een gridstraf van drie plekken gekregen voor de Grand Prix van Spanje. Hij reed in de weg van Lance Stroll in het eerste deel van de kwalificatie en krijgt daarvoor dus een flinke straf.

Sargeant Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams-coureur Logan Sargeant mocht zich na afloop van de kwalificatie melden bij de stewards. Hij werd op het matje geroepen, omdat hij in de weg reed van Aston Martin-coureur Lance Stroll. De Canadees was bezig met een snelle ronde, maar Sargeant bleef op de racelijn hangen, waardoor Stroll de Williams-coureur maar net kon ontwijken.

Sargeant vertrouwde erop dat hij adequate informatie van het team zou krijgen, maar Williams verzuimde dat te doen. Volgens de stewards heeft Sargeant Stroll onnodig gehinderd en daarom kreeg hij een gridstraf van drie plekken.

Dat heeft echter weinig gevolgen voor Sargeant, want hij kwalificeerde zich als twintigste voor de race. Een twintigste plek blijft dus ook de twintigste plek voor de Williams-coureur.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"