Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant in de wolken met eerste onverwachte F1-punt: "Ik reed heel erg goed"

Mede door een dubbele diskwalificatie hoorde Logan Sargeant na de Grand Prix van de Verenigde Staten dat hij zijn eerste punt in de Formule 1 binnen heeft - en dat in zijn thuisrace.

Sargeant Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Amerikaanse Logan Sargeant heeft in zijn thuisrace een unieke mijlpaal beleefd: zijn eerste Formule 1-punt. Pas na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten hoorde hij dat hij officieel als tiende geklasseerd staat, dit door de diskwalificaties van Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Vanzelfsprekend is de Williams-rijder hier zeer blij mee.

"Het is fantastisch om mijn eerste punt in de F1 te scoren op thuisgrond na een lastig weekend. Ik ben ontzettend trots op het hele team en op mijzelf voor het harde werk en de progressie die we hebben geboekt dit seizoen", verklaart hij een aantal uur na afloop van de race op COTA, toen het nieuws over Hamilton en Leclerc officieel was.

Na een aantal aanpassingen onder parc fermé-regels, wat er nog aangepast mocht worden zonder straf, merkte Sargeant verbetering bij de auto, maar ook bij zichzelf. "De pace was veel beter vandaag en ik reed heel erg goed. Ik had een fantastische start, maar raakte helaas de worstenbroodjes-kerb in bocht 1 waardoor de auto in anti-stall ging. Dat kostte me een paar plaatsen en veranderde de race, maar we vochten terug en ik gaf alles. We hebben goede stappen gemaakt en hierop kunnen we bouwen voor de volgende race in Mexico."

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"