Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant op het matje geroepen na incident tijdens kwalificatie

Door die spannende strijd om pole zouden we het haast vergeten, maar Logan Sargeant werd door de stewards op het matje geroepen na een incident met Stroll tijdens de kwalificatie.

Sargeant Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant zal zich vlak na de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje moeten melden bij de stewards. Hij wordt op het matje geroepen na een incident met Lance Stroll tijdens Q1 nadat hij de Aston Martin-coureur in de weg reed en hinderde. Stroll was bezig met een snelle ronde maar Sargeant bleef op de racelijn hangen, waardoor Stroll de Williams-coureur maar net kon ontwijken.

Stroll liet van zich horen over de boordradio en dat hebben de stewards ook meegekregen, want niet veel later volgde dus het bericht dat Sargeant zich na de sessie bij de stewards moet melden. De meeting staat gepland voor 17:30u lokale tijd (en tevens ook Nederlandse tijd), wat hopelijk betekent dat het oordeel niet al te lang op zich laat wachten.

Een eventuele straf zal echter weinig gevolgen hebben voor de Amerikaan, want Sargeant kwalificeerde zich als twintigste en zal dus weinig gevolgen ervaren van een eventuele gridstraf. 

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'