Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

Sargeant zet eerste stap naar nieuw race avontuur na F1-ontslag

Vlak na de Grand Prix van Nederland was het afgelopen met de F1-carrière van Logan Sargeant. De Amerikaan reed anderhalf jaar bij Williams, maar maakte geen moment indruk. Wat de toekomst brengt voor Sargeant is nog onduidelijk, maar de 23-jarige mag wel een eerste IndyCar test gaan doen.

Sargeant before FP3 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Logan Sargeant na de Grand Prix van Zandvoort werd ontslagen door Williams bleef het lang stil rondom de Amerikaan. Er gingen wel geruchten dat Sargeant bezig zou zijn met een IndyCar-stoeltje, maar dit is nog altijd niet definitief. Wel mag Sargeant binnenkort voor het eerst kennis maken met de iconische serie uit zijn thuisland.

Want tijdens de laatste testdag op het circuit van The Thermal Club in Californië zal de 23-jarige voormalige Williams-coureur zijn eerste meters maken bij het team van Meyer Shank Racing, zo bevestigt IndyCar. Meyer Shank werd afgelopen jaar zevende in de stand bij de teams, vlak boven het voormalige team van Rinus VeeKay: Ed Carpenter Racing. Sargeant was aanwezig bij de seizoensfinale van de IndyCar in Nashville om daar met meerdere teams te spreken over een mogelijke samenwerking.

Overigens betekent dit niet voor Sargeant dat hij kans maakt op een stoeltje bij Meyer Shank Racing, want dat team is al voorzien voor het aankomende seizoen. Meyer Shanks Racing werkt actief samen met regerend kampioen Chip Ganassi Racing en heeft geen openstaande stoeltjes meer voor aankomend jaar. Wel zijn er nog meerdere teams die nog opzoek zijn naar een coureur voor 2025 en dus is dit voor Sargeant een uitstekende mogelijkheid om te laten zien waar hij toe in staat is.

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore