Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber breidt samenwerking met Alfa Romeo verder uit

Alfa Romeo en het Formule 1-team Sauber, het lijkt een goed huwelijk. Het Italiaanse automerk en het team van Marcus Ericsson en Charles Leclerc gaan nog nauwer samenwerken in de toekomst.

De samenwerking wordt met name op technisch vlak verder uitgebreid. " W e gaan met Alfa Romeo in gesprek over hoe we de samenwerking stap voor stap uit kunnen breiden", aldus Sauber-teambaas Frederic Vasseur in gesprek met Motorsport. De motoren van Sauber komen nog altijd van Ferrari, maar daar blijft het voor wat betreft de samenwerking met de Scuderia volgens Vasseur ook bij: "Ferrari levert motoren, Alfa Romeo technische ondersteuning. Wij zijn er niet op uit om net als Haas F1 een soort B-team van Ferrari te worden. We varen onze eigen koers."

Die koers vaart Sauber met Alfa Romeo als nieuwe partner, een deal die eind vorig jaar bekend werd gemaakt. "Al met al werd die overeenkomst snel bereikt. Eind juli besloten we dat Ferrari motorleverancier werd voor 2018 en daarna zijn we in gesprek geraakt met Alfa Romeo. Begin december hebben we de deal bekend kunnen maken. Een technisch uitgebreidere samenwerking is nu een mooie vervolgstap."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"