Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber gaat investeren: 'Minimaal 100 man erbij'

Nadat het team van Sauber zich vorig seizoen op een historisch dieptepunt bevond, zowel op financieel- als sportief vlak, wil het nu weer terug naar de middenmoot. Om dat doel te bereiken gaat het flink investeren in het personeelsbestand.

De van Renault overgekomen teambaas Frederic Vasseur heeft grootste plannen. Eerder kondigde de teambaas al een radicaal ander ontwerp voor de bolide van volgend seizoen aan en nu wil de Fransman flink gaan investeren in zijn personeel. Momenteel werken er zo'n 300 mensen bij Sauber en daar moeten op korte termijn zo'n 100 mensen bij komen. Dat is een flinke investering, maar Vasseur acht het broodnodig om de middenmoot bij te kunnen halen.

"We hebben momenteel te weinig mensen, waardoor de ontwikkeling van de auto stokt" , zegt Vasseur tegenover Autosport.com. Met de nieuwe aanwas wil Vasseur een belangrijk pijnpunt van Sauber gaan aanpakken. "Vooral op het gebied van aerodynamica lopen we ver achter op teams als Haas en Toro Rosso. Met de juiste mensen op de juiste posities kunnen we daar verandering in brengen." Dat Sauber als enige team in Zwitserland is gevestigd is daarbij zeker geen nadeel, aldus Vasseur. "We krijgen regelmatig sollicitaties van goede mensen uit Duitsland, dus dat is geen enkel probleem."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'