© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sauber gaat investeren: 'Minimaal 100 man erbij'

11 sep. 2017 08:47 Rik Alkema 0 reacties
Nadat het team van Sauber zich vorig seizoen op een historisch dieptepunt bevond, zowel op financieel- als sportief vlak, wil het nu weer terug naar de middenmoot. Om dat doel te bereiken gaat het flink investeren in het personeelsbestand.

Sauber wil terug naar de middenmoot

De van Renault overgekomen teambaas Frederic Vasseur heeft grootste plannen. Eerder kondigde de teambaas al een radicaal ander ontwerp voor de bolide van volgend seizoen aan en nu wil de Fransman flink gaan investeren in zijn personeel.

Momenteel werken er zo'n 300 mensen bij Sauber en daar moeten op korte termijn zo'n 100 mensen bij komen. Dat is een flinke investering, maar Vasseur acht het broodnodig om de middenmoot bij te kunnen halen.

"We hebben momenteel te weinig mensen, waardoor de ontwikkeling van de auto stokt", zegt Vasseur tegenover Autosport.com.

Met de nieuwe aanwas wil Vasseur een belangrijk pijnpunt van Sauber gaan aanpakken.

"Vooral op het gebied van aerodynamica lopen we ver achter op teams als Haas en Toro Rosso. Met de juiste mensen op de juiste posities kunnen we daar verandering in brengen."

Dat Sauber als enige team in Zwitserland is gevestigd is daarbij zeker geen nadeel, aldus Vasseur. "We krijgen regelmatig sollicitaties van goede mensen uit Duitsland, dus dat is geen enkel probleem."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

Om te reageren op dit artikel moet je ingelogd zijn.
Een account is gratis. Bekijk alle voordelen van een account hier.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen