© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sauber gaat voor radicaal ander ontwerp van 2018-bolide

07 sep. 2017 14:56 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Sauber beleeft tot nu toe een triest seizoen, net als vorig seizoen. Ook toen reed Sauber in de achterhoede, maar kon het nog wel strijden met Manor. Dit jaar rijdt het team echter mijlenver achter de rest van het veld aan. Reden hiervoor is dat Sauber eigenlijk nog met een 2016-bolide rijdt. Het chassis is enkel wat afgestoft ten opzichte van vorig seizoen, terwijl de Ferrari-motor zelfs nog van vorig seizoen is.

Sauber gooit het roer om voor 2018

In Monza werd eens te meer duidelijk hoe pijnlijk het seizoen is voor Sauber. Het team bezette de 11e en 12e plaats op de startgrid door diverse gridstraffen, maar kon slechts een paar ronden meedoen in de wedstrijd. Binnen de kortste keren reden beide wagens weer stijf achteraan.

Frederic Vasseur, de nieuwe teambaas van Sauber, gaat het daarom over een andere boeg gooien volgend jaar. Sauber gaat weer 'vanaf nul' beginnen en een totaal nieuwe wagen bouwen voor volgend seizoen.

"De wagen die we dit jaar gebruiken is eigenlijk de 2016-bolide, aangepast aan de nieuwe reglementen", erkent Vasseur. "Maar we zijn al een heel eind met de wagen voor volgend seizoen. Momenteel wordt hij getest in de windtunnel en het ziet er positief uit", aldus een tevreden Vasseur.

"We zijn volledig opnieuw begonnen met het ontwerpen van de auto. Hij zal er daarom ook totaal anders uitzien dan de bolide van dit jaar", vervolgt Vasseur.

Vasseur heeft hoge verwachtingen van de nieuwe Sauber-bolide, maar doelen durft hij nu nog niet te stellen. "Het is moeilijk om nu al een doel te stellen", zegt Vassuer.

"Het zal heel lastig worden om weer aan te sluiten bij het middenveld. Dat zal ook sterk afhangen van wat de teams om ons heen doen."

Niet lang geleden zat het team financieel gezien aan de grond en moesten er veel mensen vertrekken. Het voornaamste doel is nu dan ook groei realiseren. 

"De focus ligt nu vooral op de groei van het team. We willen weer mensen gaan aannemen en flink investeren in het technische team", besluit Vasseur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen