© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Sauber: 'Komst Raikkonen goed voor ontwikkeling van het team'

23 sep. 2018 16:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Velen hadden verwacht dat Kimi Raikkonen na dit seizoen zijn helm aan de spreekwoordelijke wilgen zou gaan hangen. De verbazing was dan ook groot toen de Fin aankondigde zijn Formule 1-carrière voort te zetten bij het team van Sauber. Bij Sauber zien ze de komst van Raikkonen dan ook als een positieve ontwikkeling om steviger in het middenveld te komen.

"Kimi is in staat om heel goede feedback te geven. Met een team van 450 mensen is het dan ook zeer belangrijk om zo'n rijder in huis te hebben. Vooral voor een kleiner team is zoiets enorm van belang," aldus teambaas Vasseur in gesprek met Speedweek.

"We hebben echt een sterke leider nodig en dat is Kimi absoluut. Zijn feedback is ongelofelijk waardevol en hij is daarin waarschijnlijk één van de besten. Misschien zelfs wel de beste," aldus een enthousiaste Vasseur.

Raikkonen begon zijn Formule 1-carrière in 2001 bij het team van Sauber en keert nu dus terug bij zijn eerste liefde. Voor teambaas Vasseur een flinke opsteker die ervan overtuigd is dat de Fin ook bij Sauber nog steeds zal genieten van de Formule 1.

"Natuurlijk konden we ons een jaar geleden niet voorstellen dat Kimi zou komen want toen stonden we ook nog nergens. Ik had nooit verwacht dat we Kimi konden overtuigen maar dankzij alle medewerkers hebben we ons sterk verbeterd. Ik denk dat Kimi ook bij ons nog steeds zal genieten van het racen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen