Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Sauber maakt in Abu Dhabi rijdersduo bekend’

Het huidige Formule 1 seizoen loopt op zijn einde en bij de meeste teams zijn inmiddels de stoeltjes voor 2018 gevuld. Alleen bij Williams F1 en Sauber zijn de coureurs nog niet bekend. Williams wil nog even wachten maar Sauber wil rondom het F1 weekend in Abu Dhabi haar rijdersduo presenteren.

Op dit moment rijden Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson voor Sauber. Doordat Sauber volgend jaar min of meer het opleidingsteam gaat worden van Ferrari is de kans vrij groot dat Ferrari één van haar pupillen wil stallen bij Sauber. Belangrijkste kandidaten daarvoor zijn Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi. Laatstgenoemde kwam afgelopen seizoen al als vervanger van de toen geblesseerde Wehrlein in actie en maakt daarnaast regelmatig zijn opwachting in de trainingen. Volgens het Zwitserse Blick wil Sauber slechts één pupil van Ferrari onder hun hoede nemen. De keuze van het team gaat in dat geval volgens Blick uit naar Charles Leclerc.

Van de twee huidige coureurs maakt Marcus Ericsson de meeste kans om te blijven. De Deen onderhoudt vanwege zijn sponsoren nauwe banden met Sauber-eigenaar Longbow Finance. De Duitser Wehrlein heeft al laten weten dat zijn enige optie voor 2018 het vrijgekomen stoeltje van Massa bij Williams is. Teambaas Vasseur heeft in gesprek met Crash.net aangegeven dat hij rondom de seizoensfinale in Abu Dhabi hopelijk meer duidelijk kan geven. "We maken het in ieder geval voor de eerste race in Melbourne bekend, maar ik hoop in Abu Dhabi ons rijdersduo bekend te kunnen maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi