Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber met bijna geheel vernieuwde auto aan de start in Hongarije

Het Formule 1 team van Sauber is dit seizoen het lelijke eendje van de Formule 1. Met een 2016 motor van Ferrari weet het haar jubileumjaar niet op te leuken. Ondanks dat er vijf punten zijn gescoord bungelt het team vaak kansloos achteraan.

In Hongarije verschijnt de Zwitserse renstal met een zeer grote upgrade. Op aerodynamisch vlak is de C36 van Sauber nagenoeg compleet vernieuwd. De upgrade moet ervoor zorgen dat het team de aansluiting weer weet te vinden met de achterste teams in de subtop. Pascal Wehrlein laat aan Formula1.com weten dat de upgrade een grote stap voorwaarts moet zijn. "We hebben een grote upgrade voor de GP van Hongarije. Bijna de gehele auto is op aerodynamisch vlak vernieuwd. Het moet ons team een flinke boost geven."

" Als de data van de windtunnel klopt met de prestaties op het circuit, dan is het een stap in de juist richting. We willen de GP van Engeland snel vergeten en kijken uit naar de race op de Hungaroring." Pascal Wehrlein scoorde dit seizoen vijf WK-punten voor Sauber. Een knappe prestatie aangezien Sauber het kleinste budget van alle Formule 1 teams heeft en als enige met een 2016 motor racet.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"