Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sauber F1 team

Sauber onthult verrassende nieuwe teamnaam na vertrek Alfa Romeo

Het Formule 1-team van Sauber kondigt een nieuwe naam aan. Het team heeft sinds 2018 een partnerschap met Alfa Romeo waardoor het Italiaanse automerk naamsponsor is, maar daar komt eind dit jaar verandering in.

In 2018 werd het Sauber F1 Team omgedoopt tot Alfa Romeo Sauber F1 en vanaf 2019 ging de renstal verder als Alfa Romeo Racing. De naam Alfa Romeo verdwijnt vanaf komend seizoen uit de Formule 1, waarna het team verder zal gaan onder de naam Stake F1 Team Kick Sauber.

Kick.com is Saubers grootste sponsor en wordt dus vanaf heden naamgevend partner. Ook zal het streamingplatform verbonden zijn aan het chassis van de 2024-bolide van het team, die bekend zal staan als de KICK Sauber C44.

Teambaas Alessandro Alunni Bravo over de samenwerking: "Sauber heeft altijd gestaan voor innovatie, het doorbreken van de norm en het trotseren van conventies. De samenwerking met Kick.com is de nieuwste en moedigste uitging van onze filosofie. Kick.om herdefinieert de manier waarop livestreaming wordt gedaan en zij zullen dezelfde ontwrichtende aanpak toepassen in de wereld der Formule 1. Met Kick.com is het ons doel om de volgende stap te zetten in het vinden van nieuwe en innovatieve manieren om dichterbij onze fans te komen."

Niet alleen KICK is in 2024 verweven in de naam van het Zwitserse team. Ook miljoenenbedrijf Stake blijft titelsponsor.

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"