© McLaren

Nieuwsoverzicht

Sauber ontkent komst Vandoorne en wil door met Ericsson

29 aug. 2018 11:20 René Oudman 1 reacties
Het leek zo mooi: Stoffel Vandoorne zou verlost worden van het McLaren-zitje, doordat Esteban Ocon op zijn beurt Force India zou moeten verlaten voor Lance Stroll. Vriend en voormalig teambaas van Vandoorne Frederic Vasseur, tegenwoordig de belangrijkste man bij Sauber, zou zijn oud-protégé in de armen sluiten ten faveure van Marcus Ericsson.

Het hele verhaal gaat, als het aan Sauber ligt, helemaal niet door. Vandoorne is volgens Vasseur niet in beeld bij de Zwitserse stal, die Ericsson nóg een jaar dienstverband wil gunnen. "Marcus doet het de laatste tijd prima", laat de Franse stalbaas weten aan Autosport. Datzelfde medium suggereert dat Sauber 15 oktober heeft meegekregen als deadlinedag voor wat betreft de line-up van 2019. Verwacht wordt dat Ferrari minstens één van beide coureurs bepaalt.

Dit jaar is Charles Leclerc vanwege zijn Ferrari-banden bij Sauber gestald. Mocht de Monegask promotie maken, dan zal Antonio Giovinazzi naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen zijn opwachting mogen maken in het bordeauxrood met wit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen