© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sauber: 'Pascal Wehrlein kandidaat voor stoeltje in 2018'

23 sep. 2017 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De dagen van Pascal Wehrlein bij Sauber leken te zijn geteld, maar teambaas Cederic Vasseur geeft de Duitser nog een sprankje hoop. Sauber is druk bezig om het team te herstructureren en uit te breiden. Een goede coureur is daarbij van groot belang.

Sauber zoekt coureur die kan bouwen aan de toekomst van het team

Sauber-teambaas Cederic Vasseur ontkent dat Pascal Wehrlein bezig is aan een afscheidstournee bij Sauber. Volgens de geruchten is er in 2018 geen plaats meer voor Wehrlein bij Sauber. Reden hiervoor is dat Marcus Ericsson sponsorgeld meebrengt en Ferrari minimaal één coureur wil onderbrengen bij de renstal. 

Vasseur laat aan Auto Motor und Sport weten dat Wehrlein nog altijd niet kansloos is voor een contract voor 2018.

"Natuurlijk maakt hij een kans. Ik heb daar ook met hem over gesproken. Pascal kent de situatie van het team en ik ken zijn kwaliteiten. We hebben samengewerkt met elkaar in de DTM."

"Ik kan me goed voorstellen dat hij niet blij is met de huidige situatie, maar hij moet zijn werk doen en bewijzen dat hij dit stoeltje verdient. Onder moeilijke omstandigheden heeft hij al uitstekende races voor ons gereden."

"We hebben de laatste tijd wat technische problemen ondervonden aan zijn bolide. Hij ging daar goed mee om, pusht het team en doet zijn werk geconcentreerd."

© Sauber F1

Vasseur is duidelijk in zijn omschrijving van het type coureur dat hij zoekt voor 2018 en de jaren daarna. Het moet ene talentvolle coureur zijn die in staat is om een verbindende factor te zijn binnen het team.

"Als je een team wil opbouwen heb je niet alleen een snelle coureur nodig, maar je hebt iemand nodig die goed samenwerkt met het team en het team op sleeptouw kan nemen. Een coureur moet begrijpen dat het voor een team een grote opgave is om te groeien van 300 naar 450 personeelsleden. Daarbij moeten ze accepteren dat dit een proces is dat tijd vergt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen