Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber: "Raikkonen kan ons verder naar voren brengen"

Het lelijke eendje Sauber is vooral in het afgelopen seizoen uitgegroeid tot een aangename verrassing in de Formule 1. Vooral dankzij het sterke rijden van debutant Charles Leclerc verschijnt de naam van Sauber regelmatig in de top tien. Ook tijdens de kwalificaties dringt het team steeds vaker door tot het beslissende deel. Een proces wat teambaas Frederic Vasseur in 2019 wil voortzetten.

Sauber verliest na de GP van Abu Dhabi weliswaar jongeling Leclerc aan Ferrari, maar krijgt daarvoor routinier Kimi Raikkonen terug. Met The Iceman aan boord ziet Vasseur volop kansen om aansluiting te vinden bij het middenveld.

"Natuurlijk staan de topteams nog ver voor ons, maar misschien dat we ons kunnen spiegelen aan Renault dat vooraan vecht in het middenveld. Daar willen wij ook naar toe. Dat zal ongetwijfeld niet in elke race lukken, maar we hebben dit seizoen al laten zien dat we snel zijn in de kwalificatie en dat we kunnen vechten voor Q3. Die lijn willen we volgend jaar voortzetten", aldus een ambitieuze Vasseur in gesprek met Motorsport-Magazin . Vasseur voorziet daarin vooral een rol voor Raikkonen. Volgens de teambaas van Sauber kan zijn team zich optrekken aan de schat van ervaring van de Fin. "Kimi is zeker een mooi referentiepunt voor ons. Zijn prestaties zullen laten zien wat er echt mogelijk is met onze wagen. Met Kimi beschikken we namelijk over een coureur die het maximale eruit kan halen." Momenteel bezet Sauber de achtste plek bij de constructeurs, maar voelt het team de hete adem van Toro Rosso in haar nek. Het onderlinge verschil bedraagt slechts drie punten met nog twee races te gaan.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi