Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Sauber rijdt volgend jaar met Ericsson en Leclerc'

Het Formule 1-team van Sauber gaat waarschijnlijk volgend jaar verder met Marcus Ericsson en Charles Leclerc. Dat betekent automatisch dat Pascal Wehrlein zijn stoeltje bij Sauber moet opgeven. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of we de jonge Duitser nog terug zien in de Formule 1.

Sauber kiest voor volgend seizoen in elk geval voor het geld met Marcus Ericsson. Omdat Ericsson zijn sponsor, Longbow Finance, het team heeft overgekocht in 2016 is Ericsson al zeker van zijn stoeltje. Hij zal daarbij waarschijnlijk vergezeld worden door Ferrari-junior Charles Leclerc. Dat meldt het Duitse Blick. Leclerc is de Formule 2-kampioen van dit seizoen, waarin hij oppermachtig de titel pakte. Omdat Sauber met Ferrari samenwerkt en Leclerc onderdeel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy, wordt hij door Ferrari 'gestald' bij Sauber.

Het debuut van Leclerc bij Sauber betekent wel het einde van Pascal Wehrlein bij Sauber. De jonge Duitser, die onderdeel uitmaakt van het Mercedes-junior programma, moet daardoor hoogstwaarschijnlijk de Formule 1 alweer verlaten na twee seizoenen. Voor het komende seizoen heeft alleen Williams nog één plekje open staan. Om dat plekje wordt echter al fel gestreden. Onder anderen Felipe Massa, Robert Kubica, Paul di Resta en Daniil Kvyat strijden om het laatste stoeltje. Toch is er nog een klein buitenkansje voor Wehrlein, als motorleverancier Mercedes wat invloed uitoefent op het team van Williams. Wie het laatste stoeltje voor zich op mag eisen zal het team van Williams waarschijnlijk op korte termijn bekendmaken.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"