Sauber stapt met juniorteam in Formule 2 en Formule 3

14 nov. 2018 16:24 René Oudman 0 reacties
Groot nieuws vanuit Zwitserse hoek: het team van Sauber breidt haar activiteiten rigoreus uit. Waar de stal in de afgelopen jaren slechts in de Formule 1 actief was, zal het vanaf 2019 op alle treetjes van de juniorcategorieën te bewonderen zijn.

In samenwerking met Charouz Racing Systems, dat afgelopen seizoen debuteerde in de Formule 2, wordt het Sauber Junior Team leven ingeblazen.

"Wij zijn erg trots om een samenwerking met Sauber aan te gaan", liet Charouz-eigenaar en -naamgever Antonin Charouz weten. "We zien er natuurlijk naar uit om op de baan in actie te komen tijdens het seizoen 2019, we werken samen in drie verschillende klassen. Rijders krijgen dankzij het Sauber Junior Team de kans om zich op te werken vanaf de Formule 4 naar de Formule 1, een heus uniek model in de autosport", sprak de Tsjech.

Sauber-teambaas Frédéric Vasseur sprak van een 'belangrijke mijlpaal' in de geschiedenis van het merk Sauber. "We hebben een traditie in het opleiding van coureurs, verschillende grote namen begonnen bij ons. Kijk maar naar Michael Schumacher (sportscars), Sebastian Vettel en Charles Leclerc. Charouz Racing Systems is een zeer professioneel en succesvol team, waarmee we graag wilden samenwerken."

In het seizoen 2019 verdedigen Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi de kleuren van het Formule 1-team van Sauber. Hoogstwaarschijnlijk mag testrijdster Tatiana Calderón plaatsnemen in een van de twee Formule 2-bolides van het Junior Team. De wagens uit de F2, F3 en F4 worden overigens in dezelfde kleuren gespoten als de F1-bolides.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen