© Sauber

Nieuwsoverzicht

Sauber stellig: "We worden geen Ferrari B-team"

15 okt. 2018 09:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Sauber is in de toekomst niet van plan zich te 'verlagen' tot een B-team van Ferrari. Het team vertrouwt volledig op zijn eigen kunnen.

"Nee, absoluut niet", zo luidt het antwoord van teambaas Frédéric Vasseur als hem door Motorsport-Total gevraagd wordt of Sauber ooit een B-team van Ferrari zou kunnen worden: "Ik denk dat het veel belangrijker is en meer oplevert om onafhankelijk te blijven, in plaats van dat we delen van de ontwikkeling van de auto uitbesteden aan de mannen in Maranello."

Overigens is het idee van Sauber als Ferrari's B-team niet uit de lucht gegrepen. Men rijdt immers met Ferrari-motoren en heeft Alfa Romeo als technische partner. Alfa Romeo valt onder hetzelfde moederbedrijf als Ferrari (FIAT) en dus zijn de links snel gelegd.

"Toch zie ik het niet gebeuren", vervolgt Vasseur. "We beschikken bij Sauber over een uitstekende technische infrastructuur en bovendien over een geweldige windtunnel. We staan ook zonder het stempel van B-team ons mannetje."

Hoewel Sauber dus graag onafhankelijk wil zijn en blijven, geeft het toe dat Ferrari wel degelijk wat in de melk te brokkelen heeft voor wat betreft de rijders: "Dat is inderdaad een kwestie waar we in overeenstemming met Ferrari over beslissen. Dat wil echter niet zeggen dat Ferrari ons volledig controleert. We bouwen 99 procent van onze bolide zelf."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen