Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber stellig: "We worden geen Ferrari B-team"

Sauber is in de toekomst niet van plan zich te 'verlagen' tot een B-team van Ferrari. Het team vertrouwt volledig op zijn eigen kunnen.

"Nee, absoluut niet", zo luidt het antwoord van teambaas Frédéric Vasseur als hem door Motorsport-Total gevraagd wordt of Sauber ooit een B-team van Ferrari zou kunnen worden: "Ik denk dat het veel belangrijker is en meer oplevert om onafhankelijk te blijven, in plaats van dat we delen van de ontwikkeling van de auto uitbesteden aan de mannen in Maranello." Overigens is het idee van Sauber als Ferrari's B-team niet uit de lucht gegrepen. Men rijdt immers met Ferrari-motoren en heeft Alfa Romeo als technische partner. Alfa Romeo valt onder hetzelfde moederbedrijf als Ferrari (FIAT) en dus zijn de links snel gelegd.

"Toch zie ik het niet gebeuren", vervolgt Vasseur. "We beschikken bij Sauber over een uitstekende technische infrastructuur en bovendien over een geweldige windtunnel. We staan ook zonder het stempel van B-team ons mannetje." Hoewel Sauber dus graag onafhankelijk wil zijn en blijven, geeft het toe dat Ferrari wel degelijk wat in de melk te brokkelen heeft voor wat betreft de rijders: "Dat is inderdaad een kwestie waar we in overeenstemming met Ferrari over beslissen. Dat wil echter niet zeggen dat Ferrari ons volledig controleert. We bouwen 99 procent van onze bolide zelf."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024