© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Sauber weigert Ferrari-onderdelen

28 okt. 2017 09:00 Rik Alkema 0 reacties
Het Formule 1-team van Sauber gaat geen bulk aan nieuwe Ferrari-onderdelen binnenhalen. Het team wil graag weer aansluiting vinden met het middenveld en gokte daarbij op een uitgebreide samenwerking met Ferrari. Het Italiaanse team wil Sauber dan ook helpen, maar die hulp komt te laat.

Aanbod van Ferrari komt te laat voor Sauber

Volgens teambaas Frederic Vasseur is het in dit stadium van de ontwikkeling niet meer mogelijk om zoveel nieuwe onderdelen in te passen. Sauber zal daarom afzien van een 'totale make-over' door Ferrari.

"We zijn momenteel druk bezig in de windtunnel om het ontwerp van de 2018-auto af te ronden." 

"Het is dan vrijwel onmogelijk om onderdelen van een andere auto er nog op te zetten, zonder dat het gehele proces wordt verstoord", legt Vasseur uit.

Het aanbod van Ferrari komt dan ook rijkelijk laat volgens Vasseur. 

"In juli hebben we de laatste beslissingen genomen omtrent de auto van 2018. Zelfs toen waren we eigenlijk al aan de late kant."

Voor nu zegt Sauber dus nee tegen de onderdelen van Ferrari, maar op de lange termijn wil het zeker na gaan denken om de samenwerking met Ferrari te intensiveren. 

"Als we in de toekomst al ver van te voren weten dat we nieuwe onderdelen krijgen, is het zeker een interessante optie", besluit Vasseur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen