Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber wil richting de top 5 in het WK

Sinds 2010 is de Zwitserse renstal Sauber weer actief in de Formule 1. Echt succesvol is Sauber nog niet geweest want de coureurs zijn praktisch altijd in de achterhoede te vinden. Toch moet daar op termijn verandering in komen.

Sinds de Fransman Vasseur dit jaar de leiding overnam van Monisha Kaltenborn waait er een andere scepter binnen Sauber. Niet alleen werd de deal met Honda afgeblazen maar ook lukte het Vasseur om te bedingen dat ze volgend jaar over de nieuwste krachtbron van Ferrari beschikken. Dit jaar rijdt Sauber ook met Ferrari krachtbronnen maar betreft het wel de verouderde versie. Vasseur liet aan het Franse Auto Hebdo alvast iets los over zijn toekomstvisie van Sauber. "Op korte termijn hebben we echt niet de ambitie om Mercedes of Ferrari te verslaan. Wel moeten we zo snel mogelijk de aansluiting vinden met de andere klantenteams zoals Williams en Force India. Het is voor ons van belang om te strijden voor het podium."

De afgelopen jaren was het voor Sauber vooral een kwestie van overleven. Vasseur is ervan overtuigd dat dat nu niet meer aan de orde is en richt zich dan ook volledig op de toekomst. "Voordat ik bij Sauber kwam, wilde ik eerst weten hoe het team er financieel voor stond en wat hun ambities waren. Op korte termijn wordt het lastig om iets te bereiken maar ik denk echt dat Sauber in de basis potentie heeft." "Vergeleken met de andere teams, zijn de faciliteiten erg indrukwekkend. De windtunnel bijvoorbeeld is erg goed. Daarnaast denk ik ook dat de teamspirit erg goed is. Nu het team financieel stabiel is, zie ik de toekomst van Sauber positief tegemoet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"