Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber wordt opleidingsteam van Ferrari

De deal tussen Sauber en Ferrari voor de levering van motoren brengt de beide teams nauwer tot elkaar. Onderdeel van de overeenkomst is dat Ferrari de kans krijgt om talenten bij de renstal onder te brengen.

Met Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc beschikt Ferrari over twee jonge talenten. Een van hun krijgt volgend jaar de kans bij Sauber. Ferrari president Sergio Marchionne is blij met de nieuwe deal met Sauber. " Het geeft ons de kans om een opleidingsteam te hebben voor onze talenten. We hebben een aantal buitengewone talenten in ons opleidingsprogramma die ervaring moeten opdoen."

De Italianen leveren motoren aan Sauber en Haas F1. Bij laatstgenoemde is in 2018 geen plaats voor een Ferrari-talent, omdat het team vasthoudt aan Magnussen en Grosjean. Daar waar Ferrari geen motoren wil leveren aan Red Bull en McLaren, wil het dat in de toekomst wel aan nieuwe teams. Daarbij lijkt het de insteek te zijn dat het invloed krijgt op de rijderskeuze. " We zoeken naar verdere uitbreiding van ons klantenbestand. We hebben met Liberty Media afgesproken dat we eventuele nieuwe F1-teams van motoren willen voorzien. Hoe meer klantenteams, hoe beter."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"