Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schaatsploeg Kramer en Nuis aast op windtunnel Red Bull Racing

Energiedrankjesfabrikant Red Bull slaat de handen ineen met 's lands grootste schaatsploeg, Jumbo Visma. Door die samenwerking is het niet ondenkbaar dat Sven Kramer binnenkort in de windtunnel van Red Bull Racing staat.

Nu Red Bull als sponsor aan boord is gestapt van de schaatsploeg Jumbo Visma, dienen zich voor coach Jac Orie kansen aan die hij anders nooit zo hebben gehad. De kampioenenmaker (hij hielp onder andere Sven Kramer en Kjeld Nuis aan meerdere wereldtitels) droomt hardop over een bezoek aan Milton Keynes, om daar zijn atleten in de windtunnel van Red Bull Racing te zetten.

Orie is iemand die de sport op een wetenschappelijke manier benadert. Aerodynamica geniet zijn speciale aandacht en dus ziet hij kansen nu zijn sportploeg samenwerkt met Red Bull. "Aerodynamica is van groot belang in de schaatssport, het is toch voor tachtig procent een gevecht met luchtwrijving", zo wordt Orie geciteerd door het AD . "Wat er nu gebeurt vind ik dus geweldig. Ik heb vaak ideeën in mijn hoofd die om velerlei redenen onhaalbaar zijn, terwijl je vooruit wilt." "Bij Red Bull zit ongelooflijk veel kennis over g-krachten en diverse materialen. In de windtunnel pluizen ze van alles uit. Ik denk dat het voor ons goed kan zijn om eens langs te gaan bij mensen die vanuit een ander perspectief naar bepaalde zaken kijken." Het Red Bull-logo zal vanaf komend weekend zichtbaar zijn op de schaatspakken van de Jumbo Visma-ploeg. De verwachting is dat Orie volgende maand een onderzoek start naar de rol van aerodynamica in de schaatssport, met mogelijk dus een bezoek aan Red Bull Racing.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"