Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schitterende Albon onthult 'opvallend' hulpmiddel voor Williams na P4 in Zandvoort

Alex Albon zal de Grand Prix van Nederland starten vanaf de tweede startrij, wat een fantastisch kwalificatieresultaat is voor Williams. De Thais-Britse coureur blikt uitgebreid terug hoe hij dat heeft gedaan en noemt een hele specifieke voorbereiding.

Williams is bezig met een opmars in de Formule 1. Waar het ooit zo grote team lang geleden kampioenschap na kampioenschap pakte, zo heeft de Britse renstal de laatste jaren grote problemen. Langzaam maar zeker kruipen ze nu weg uit de achterhoede. Zo verraste Alex Albon op de zaterdag in Nederland met een sterk kwalificatieresultaat: P4. Na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland verschijnt een tevreden Albon voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "De auto voelde erg goed aan, al direct vanaf de eerste vrije training. Normaal als zoiets gebeurt, komen andere teams wel dichterbij. Ik dacht dat we onze sweet spot gewoon erg vroeg hadden gevonden. We hebben er sinds VT1 niet veel meer aan veranderd. Dat zorgde voor aardig wat vertrouwen." Op het bochtige, krappe circuit van Zandvoort is vertrouwen hebben in jezelf en in je materiaal erg belangrijk, zo legt de Williams-rijder uit. "Met wat meer zelfvertrouwen op een circuit zoals hier, waar alles zo krap en onvergeeflijk is en daar bovenop ook nog verraderlijke weersomstandigheden, dan moet je je één voelen met de auto. En dat gebeurde dit weekend."

Hoe Williams zo snel was

Albon legt uit dat Williams normaal gesproken beter is op circuits met minder downforce, zoals Spa-Francorchamps of Monza. Toch weet hij waarom ze juist op Zandvoort, daar waar downforce belangrijk is, alsnog goed presteerden. "Er was een hele, hele fijne tegenwind in een aantal bochten!" "Bochten 9, 10 en 11 zijn normaal gesproken verschrikkelijke bochten. Daar verliezen we twee tienden, maar nu kregen we tegenwind. We verloren er nog steeds wel een beetje, maar niet zo veel als eerst het geval was. Een halve tiende, misschien." "Dat heeft ons enorm geholpen. Veel meer dan normaal het geval is. We hebben de windvlagen zoals ze vandaag waren zelfs op de simulator uitgeprobeerd en er een beetje mee gespeeld. We wisten dat de wind goed was", aldus de Thais-Britse coureur. Albon sprak ook met Viaplay. Check hieronder het interview!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel