Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Schuldbewuste Tsunoda verklaart crash tijdens de kwalificatie

Yuki Tsunoda zal de Grand Prix van Emilia-Romagna zondag achteraan of uit de pitstraat starten, nadat hij aan het begin van de kwalificatie met zijn auto in de muur terechtkwam. Na afloop van de kwalificatie betuigt hij spijt.

De eerste kwalificatiesessie in Imola moest al snel worden stilgelegd toen Yuki Tsunoda in de Variante Alta-chicane de controle over zijn AlphaTauri-bolide verloor. Daarbij raakte zijn wagen zwaar beschadigd aan de achterkant, waardoor een start uit de pitstraat op zondag waarschijnlijk lijkt. Na afloop van de kwalificatie verklaart Tsunoda zijn crash.

"Ik pushte te hard bij het ingaan van de bocht. Tot op dat punt voelde de ronde geweldig. We hadden de potentie om slechts één bandenset te gebruiken en Q2 te halen. Ik was iets te enthousiast. Het was een serieuze fout en ik voel me echt schuldig naar het team toe."

De kleine Japanner heeft dus spijt, zo blijkt wel uit zijn woorden. "Ik heb geen pijn, maar de auto ziet er wat slechter uit. De achterkant zag er om eerlijk te zijn best gehavend uit. Ik hoop dat de auto gemaakt kan worden voor de race. Dus ja, ik voel me echt schuldig naar het team", zo herhaalt hij.

Toch is er op zondag nog genoeg om voor te vechten, ook al start hij achteraan. De Japanner hoopt dan stiekem ook op wat regen. "Zondag worden de omstandigheden waarschijnlijk weer anders, met regen. Alles kan dan gebeuren, dus laten we hopen dat we dan geen fouten maken zoals tijdens de kwalificatie. Het wordt lastig, ik moet mezelf zondag zo snel mogelijk aanpassen aan de omstandigheden en pushen tot de laatste snik."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"