Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Schumacher: "Achter de schermen is er ruzie tussen Vettel en Ferrari"

Sebastian Vettel verlaat Ferrari per 2021, dat is inmiddels wel al bekend. Ralf Schumacher denkt echter dat het er achter de schermen pittig aan toe is gegaan bij Ferrari.

Vettel portret China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Velen zagen het eigenlijk al aankomen. Sebastian Vettel verlaat Ferrari aan het einde van het komende seizoen. Voor oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher werd het al een enige tijd geleden duidelijk dat het einde van Vettels Ferrari-periode eraan zat te komen, zo vertelt hij in gesprek met het Duitse Sport1.

"Het is zonde voor Sebastian, die zich zijn periode bij Ferrari heel anders had voorgesteld. Als hij zich kan vinden in deze beslissing, dan is het oké. Aan het einde van het vorige seizoen, zeker vanaf de race in Monza, was het duidelijk dat het team naar Leclerc had geluisterd", zo blikt de broer van Michael Schumacher terug op de problemen bij Ferrari.

De landgenoot van Vettel is ervan overtuigd dat er achter de Ferrari-coulissen meer aan de hand was dan de wereld meekreeg, anders zou de viervoudig wereldkampioen niet hebben besloten om te vertrekken. "Achter de schermen zal er meer geruzie zijn dan we ons voor kunnen stellen. Als een coureur zich niet meer gesteund voelt, dan moet hij weggaan. Het was pech voor Vettel dat Leclerc zo'n sterk jaar eerste seizoen bij het team kende."

Schumacher verwacht niet dat Vettel stopt aan het einde van het seizoen, al is de kans wel aanwezig. "Dat kan je nooit uitsluiten, maar hij heeft aangegeven dat hij er niet uit kwam met Ferrari omdat hij geen lang contract kreeg aangeboden. Hij is nog steeds jong genoeg om te kijken naar de lange termijn, dus ik ben er zeker van dat hij nog alternatieven heeft naast Ferrari."

"Vettel heeft misschien geen manager, maar hij snapt dat het niet slim zou zijn om de beslissing te maken weg te gaan bij Ferrari zonder tegelijkertijd alternatieven te hebben", aldus Ralf Schumacher.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje