Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Schumacher adviseert Hulkenberg: "Trek die deur snel achter je dicht"

Nico Hulkenberg is bezig aan zijn tweede seizoen bij Haas. Waar de Duitser vorig seizoen vaak sterk was in de kwalificaties, maar tijdens de races geen potten kon breken, lijkt dat dit jaar anders. De Haas is sterk verbeterd en doet zelfs mee om de punten. Desondanks ziet Ralf Schumacher liever dat zijn landgenoot vertrekt bij het Amerikaanse team.

Hulkenberg Bahrain FP3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg leek na zijn vertrekt bij Renault in 2019 definitief afscheid te nemen van de Formule 1. De Duitser bleef echter strijdbaar voor een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. Vijf keer zagen we Hulkenberg terug in de periode 2020-2022 als invaller bij Racing Point en later Aston Martin, alvorens de Duitser vorig seizoen volledig terugkeerde in de Formule 1. Haas zag in Hulkenberg een goede opvolger van landgenoot Mick Schumacher.

Het Amerikaanse team had hoge verwachtingen van Hulkenberg en die maakt de Duitser voorlopig meer dan waar. Vorig seizoen wist Hulkenberg meerdere keren zijn auto knap in de top tien te kwalificeren én scoorde hij meer punten dan zijn teamgenoot Kevin Magnussen. In de races was het echter vaak aanpoten voor de Haas, die duidelijk racesnelheid te kort kwam. Dit seizoen is dat anders. Haas lijkt een grote stap te hebben gemaakt en ook Hulkenberg is goed in vorm.

Volgens zijn landgenoot Ralf Schumacher doet Hulkenberg er echter goed aan om na dit jaar de Amerikaanse deur achter zich dicht te trekken. De oud-Formule 1 coureur vertelt hierover bij Sky De: "Haas is een geweldig team en alles zal daar beter worden hoor. Maar de structuur is er niet. Ze kijken niet naar de toekomst. Er worden investeringen gedaan, maar niet omdat teameigenaar Gene Haas andere ideeën heeft. Het is een leuk, klein team voor nieuwkomers zoals bijvoorbeeld Oliver Bearman, maar ook niet meer dan dat."

Op de vraag of Hulkenberg moet verlengen bij Haas, is Schumacher duidelijk: "Nee, absoluut niet." Wat moet dan wel de volgende stap worden voor Hulkenberg. De Duitser is inmiddels al ruim 36 jaar, maar verkeerd nog altijd in uitstekende vorm. Een stap omhoog lijkt dan ook niet uitgesloten. Een van de grootste kanshebbers op de handtekening van Hulkenberg, lijkt toch wel Audi. De Duitse autofabrikant zal in 2026 haar entree maken in de Formule 1. Vooral de ervaring die de Duitser meeneemt, lijkt van enorme waarde te kunnen zijn voor de nieuwe fabrikant.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"