Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher : 'Aston Martin is de draad helemaal kwijt met bulldozer-strategie van Stroll'

Ralf Schumacher vreest het ergste voor Aston Martin. De renstal lijkt enorm te zijn teruggezakt in de pikorde van de constructeurs in de Formule 1. Schumacher denkt de oorzaak te hebben gevonden in het beleid van teameigenaar Lawrence Stroll.

Aston Martin kent een dramatische start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Onder leiding van de steenrijke Lawrence Stroll moest het team, voorheen bekend als Force India en Racing Point, enorme stappen gaan maken en een titelkandidaat worden binnen een aantal jaren. In 2022 lijkt de renstal echter te zijn teruggevallen naar de achterhoede van het veld. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher denkt dat teameigenaar Stroll een compleet verkeerde strategie handhaaft. "De auto is een ramp", zegt hij bij Autobild , waar hij meerdere argumenten geeft waardoor het fout gaat bij Aston Martin. "Blijkbaar zit de teameigenaar nu bij de meetings en zegt hij hoe alles moet verlopen. Als dat echt zo is, dan wordt het allemaal heel, heel ingewikkeld."

Schumacher: 'Het team wilde een bulldozer-strategie hanteren'

Aston Martin trapt het nieuwe Formule 1-seizoen af met nul WK-punten. Lawrence Stroll kwam niet verder dan de twaalfde plaats en invaller Nico Hulkenberg kwam als zeventiende over de eindstreep De renstal lijkt eerder achteruit te gaan dan een stap voorwaarts te maken. "Het team is de draad kwijt", vindt Schumacher. "Je wil te snel te veel bereiken, dat werkt gewoon niet in de Formule 1. Je kan niet zomaar een paar goede mensen en een grote berg geld pakken, die in een pot gooien en even roeren tot er iets goeds uit komt! Het team wilde een bulldozer-strategie hanteren, maar dat lukte vroeger ook niet bij Toyota F1." Het Toyota F1-project had een enorm budget, maar slaagde er niet in om een overwinning te behalen.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"