Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Schumacher : 'Aston Martin is de draad helemaal kwijt met bulldozer-strategie van Stroll'

Ralf Schumacher vreest het ergste voor Aston Martin. De renstal lijkt enorm te zijn teruggezakt in de pikorde van de constructeurs in de Formule 1. Schumacher denkt de oorzaak te hebben gevonden in het beleid van teameigenaar Lawrence Stroll.

Lawrence Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Aston Martin kent een dramatische start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Onder leiding van de steenrijke Lawrence Stroll moest het team, voorheen bekend als Force India en Racing Point, enorme stappen gaan maken en een titelkandidaat worden binnen een aantal jaren. In 2022 lijkt de renstal echter te zijn teruggevallen naar de achterhoede van het veld.

Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher denkt dat teameigenaar Stroll een compleet verkeerde strategie handhaaft. "De auto is een ramp", zegt hij bij Autobild, waar hij meerdere argumenten geeft waardoor het fout gaat bij Aston Martin. "Blijkbaar zit de teameigenaar nu bij de meetings en zegt hij hoe alles moet verlopen. Als dat echt zo is, dan wordt het allemaal heel, heel ingewikkeld."

Schumacher: 'Het team wilde een bulldozer-strategie hanteren'

Aston Martin trapt het nieuwe Formule 1-seizoen af met nul WK-punten. Lawrence Stroll kwam niet verder dan de twaalfde plaats en invaller Nico Hulkenberg kwam als zeventiende over de eindstreep De renstal lijkt eerder achteruit te gaan dan een stap voorwaarts te maken. "Het team is de draad kwijt", vindt Schumacher.

"Je wil te snel te veel bereiken, dat werkt gewoon niet in de Formule 1. Je kan niet zomaar een paar goede mensen en een grote berg geld pakken, die in een pot gooien en even roeren tot er iets goeds uit komt! Het team wilde een bulldozer-strategie hanteren, maar dat lukte vroeger ook niet bij Toyota F1." Het Toyota F1-project had een enorm budget, maar slaagde er niet in om een overwinning te behalen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen