Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher bedroefd na crash met Vettel: "Hij is zo waardevol voor mij als vriend"

De goede vriendschap van Mick Schumacher en Sebastian Vettel werd gisteren op de proef gesteld tijdens de Grand Prix van Miami, nadat de jonge Duitser zijn mentor probeerde in te halen, wat resulteerde in een crash tussen de twee.

Schumacher Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Vechtend voor P9 crashten Mick Schumacher en Sebastian Vettel in ronde 53 van de Grand Prix van Miami. Vlak na het moment van de crash gaven ze elkaar de schuld van het incident. "Waar was het gat?", riep Vettel over de boardradio. Schumacher had daarentegen een andere mening: "Het was overduidelijk mijn bocht", riep hij naar zijn team. De stewards oordeelde dat geen van beide coureurs de hoofdschuldige was.

Gelukkig werd na de race al snel duidelijk dat er geen haatgevoelens zijn tussen de twee Duitsers en dat de vriendschap even sterk is als voorheen. Schumacher liet weten ernaar uit te kijken om met zijn leermeester, met wie hij crashte, te praten over het incident. "Het is fijn dat ik van hem kan leren, want hij is zo waardevol voor mij als vriend", vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

Een waardevolle les voor Schumacher

Volgens Vettel is het simpelweg zonde voor hen beide. "Ik ben teleurgesteld voor Mick en voor mezelf dat we beide de kans hebben gemist om punten te scoren." Over het incident zelf vervolgt de Aston Martin-coureur: "Ik verwachtte hem niet en zal er nog een keer naar moeten kijken. Toen ik hem zag was het te laat en dus raakten we elkaar."

"Het is moeilijk om te oordelen vanuit de auto in de binnenbocht", laat Schumacher weten. "Ik zal dus moeten kijken hoe het er vanuit de andere auto uitziet, maar ik weet zeker dat het een goede les voor me zal zijn om te zien hoe Sebastian erover denkt."

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull