Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher bedroefd na crash met Vettel: "Hij is zo waardevol voor mij als vriend"

De goede vriendschap van Mick Schumacher en Sebastian Vettel werd gisteren op de proef gesteld tijdens de Grand Prix van Miami, nadat de jonge Duitser zijn mentor probeerde in te halen, wat resulteerde in een crash tussen de twee.

Vechtend voor P9 crashten Mick Schumacher en Sebastian Vettel in ronde 53 van de Grand Prix van Miami. Vlak na het moment van de crash gaven ze elkaar de schuld van het incident. "Waar was het gat?", riep Vettel over de boardradio. Schumacher had daarentegen een andere mening: "Het was overduidelijk mijn bocht", riep hij naar zijn team. De stewards oordeelde dat geen van beide coureurs de hoofdschuldige was. Gelukkig werd na de race al snel duidelijk dat er geen haatgevoelens zijn tussen de twee Duitsers en dat de vriendschap even sterk is als voorheen. Schumacher liet weten ernaar uit te kijken om met zijn leermeester, met wie hij crashte, te praten over het incident. "Het is fijn dat ik van hem kan leren, want hij is zo waardevol voor mij als vriend", vertelt hij aan onder meer RacingNews365 .

Een waardevolle les voor Schumacher

Volgens Vettel is het simpelweg zonde voor hen beide. "Ik ben teleurgesteld voor Mick en voor mezelf dat we beide de kans hebben gemist om punten te scoren." Over het incident zelf vervolgt de Aston Martin-coureur: "Ik verwachtte hem niet en zal er nog een keer naar moeten kijken. Toen ik hem zag was het te laat en dus raakten we elkaar." "Het is moeilijk om te oordelen vanuit de auto in de binnenbocht", laat Schumacher weten. "Ik zal dus moeten kijken hoe het er vanuit de andere auto uitziet, maar ik weet zeker dat het een goede les voor me zal zijn om te zien hoe Sebastian erover denkt."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'