Schumacher blijft bij Prema in EK Formule 3

12 feb. 17:30 Arthur Wulms 0 reacties
Mick Schumacher komt dit seizoen wederom uit in het Europese Formule 3 kampioenschap. Hij komt uit voor het Italiaanse kampioensteam Prema.

Mick Schumacher wordt vijfde coureur van Prema

Mick Schumacher gaat voor het tweede jaar deelnemen in het Europese Formule 3 kampioenschap. Hij blijft actief voor het topteam van Prema. 

In 2017 debuteerde hij voor het Italiaanse team met een twaalfde plaats in het kampioenschap. De zoon van de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher behaalde hierin slechts één podium, tijdens de race in Monza. Mick eindigde het seizoen met een snelste ronde tijdens de legendarische Grand Prix van Macau.  

Door een reglementswijziging mogen Formule 3 teams maar liefst zes auto's inzetten. Mick Schumacher voegt zich als vijfde coureur bij Ralf Aron en Ferrari junior coureurs: Guan Yu Zhou, Marcus Armstrong en Robert Schwartzman. Schumacher laat via een persbericht weten dat hij veel zin heeft in het nieuwe seizoen. 

''De concurrentie is zwaar in Formule 3. Het is een verrijking om op dit niveau te kunnen racen. Daarom kijk ik uit naar komen seizoen. Het feit dat ik bij een professional team als Prema kan racen helpt me. Ik wil sneller worden en vooraan in het veld strijden tegen de beste coureurs.'' 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen