Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher blijft bij Prema in EK Formule 3

Mick Schumacher komt dit seizoen wederom uit in het Europese Formule 3 kampioenschap. Hij komt uit voor het Italiaanse kampioensteam Prema.

Mick Schumacher gaat voor het tweede jaar deelnemen in het Europese Formule 3 kampioenschap. Hij blijft actief voor het topteam van Prema. In 2017 debuteerde hij voor het Italiaanse team met een twaalfde plaats in het kampioenschap. De zoon van de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher behaalde hierin slechts één podium, tijdens de race in Monza. Mick eindigde het seizoen met een snelste ronde tijdens de legendarische Grand Prix van Macau.

Door een reglementswijziging mogen Formule 3 teams maar liefst zes auto's inzetten. Mick Schumacher voegt zich als vijfde coureur bij Ralf Aron en Ferrari junior coureurs: Guan Yu Zhou, Marcus Armstrong en Robert Schwartzman. Schumacher laat via een persbericht weten dat hij veel zin heeft in het nieuwe seizoen. ''De concurrentie is zwaar in Formule 3. Het is een verrijking om op dit niveau te kunnen racen. Daarom kijk ik uit naar komen seizoen. Het feit dat ik bij een professional team als Prema kan racen helpt me. Ik wil sneller worden en vooraan in het veld strijden tegen de beste coureurs.''

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'