Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher: "Controverse rond Mazepin niet mijn probleem"

Slechts dagen na de bekendmaking dat Nikita Mazepin en Mick Schumacher volgend jaar voor Haas F1 racen, kwam eerstgenoemde al in opspraak vanwege grensoverschrijdend gedrag. Haas F1 is er maar druk mee, Schumacher daarentegen houdt zich er niet mee bezig.

Mick Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nikita Mazepin kwam in opspraak nadat hij op social media een filmpje plaatste waarin hij een jonge vrouw achterin een auto onzedelijk betastte. Haas F1 en de Formule 1 spraken hun afkeer erover uit en Mazepin zelf bood zijn excuses aan.

Of er nog vervolgsancties voor Mazepin komen en wat die sancties dan gaan zijn, is iets waar Haas F1 zich over buigt en waar Mick Schumacher zich afzijdig van houdt. Hij kent Mazepin als een aardige jongen, maar baseert zijn mening op ervaringen van zeven jaar geleden.

"Destijds waren we teamgenoten in de kartsport", zo legt Schumacher uit tijdens de persconferentie voor FIA-kampioenen als antwoord op de vraag van RacingNews365: "Hij was toen heel aardig en er was zeker sprake van wederzijds respect tussen ons."

"Nadien heb ik hem echter niet beter leren kennen, maar dat zal volgend jaar veranderen. Dat wordt interessant, ook omdat we sinds 2014 een stuk volwassener zijn geworden. Met al het andere zal gedeald worden door het team en dat is mijn probleem ook niet. Ik richt me op hoe ik zelf de beste resultaten kan behalen en op hoe ik zo goed mogelijk kan samenwerken met het team.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull