Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Schumacher: "Daarom is Norris (nog) geen potentiële F1-wereldkampioen"

Lando Norris is geen potentiële titelkandidaat. Nog niet althans. Dat is de stellige overtuiging van Ralf Schumacher.

Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij staat tweede in de strijd om het wereldkampioenschap, met een achterstand van 84 punten op Max Verstappen. Toch ziet oud-coureur en huidig F1-analist Ralf Schumacher McLaren-rijder Lando Norris (nog) niet als potentiële wereldkampioen van de Formule 1. Schumacher komt tot deze conclusie na de voor Norris toch wel teleurstellend verlopen GP van Groot-Brittannië.

Schumacher legt bij Sky Sports uit dat er nog altijd tekortkomingen zijn bij zowel Norris als McLaren. "Kleine foutjes die er steeds weer insluipen." Zoals de start op Silverstone waarbij Norris P3 verloor aan Max Verstappen. Ook de keuze van het team om Norris bij zijn laatste stint op softs naar buiten te sturen (terwijl McLaren het enige team was dat nog over een nieuwe set mediums beschikte) kan niet op de goedkeuring van Schumacher rekenen. 

En dan had je nog de discussie over de boordradio tussen Norris en het team, over welke banden nu gepakt zouden worden. Norris wilde geen besluit nemen en wachtte op de beslissing van het team, dat zelf ook twijfelde. Schumacher ziet dat als zwaktepunten. "Als coureur ga je meestal de race in en weet je al precies waar een band toe in staat is. Het team weet dat ook."

Volgens Schumacher komt het dan uit op wat de coureur en de race-engineer doen op zo'n moment om elkaar verder te helpen. "Je moet elkaar informatie geven. Wat is er gebeurd? Iemand reed eerder de pits in en doet dit en dat met de banden. En dan kun je als coureur de beslissing nemen", zegt Schumacher.

Hierdoor komt de Duitser tot de conclusie dat Norris echt nog wel stappen moet zetten om het Verstappen, en andere titelkandidaten, lastig te maken. "Lando Norris is nog niet helemaal klaar. Maar dat kan ook aan de structuur binnen het team liggen. Het kan zijn omdat zijn engineer niet sterk genoeg is. Dat is altijd een heel belangrijke persoon."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'