Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ralf Schumacher

Schumacher: "Dat gaat de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton beslissen"

Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher denkt dat de strategie van Red Bull Racing en Mercedes een groot aandeel zal hebben in het verloop van titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De voormalig coureur van het Toyota Formule 1-team voorziet ook dat de veranderde regelgeving van 2022 een grote rol zal spelen in de strijd om de titel.

Verstappen Hungary 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Jack's Racing Day in Assen gaf Ralf Schumacher een exclusief interview aan RacingNews365. De voormalig Formule 1-coureur ging tijdens dat gesprek natuurlijk ook in op de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. "Ik kijk er net als andere F1-fans natuurlijk naar uit om een strijd tot en met de laatste Grand Prix van het seizoen te zien. Dat zou fantastisch zijn, want dan krijgen we, wat het resultaat ook moge worden, een fantastische strijd te zien en dat is wat we als racefans willen zien. Of het ook zover zal komen, zal ook afhangen van Red Bull Racing en Mercedes."

"De teams zullen namelijk vroeg of laat toch alle focus moeten leggen op het 2022-seizoen, aangezien ze volgend jaar compleet nieuwe wagens gereed moeten hebben. Het is daarom voor de F1-teams onwijs belangrijk om op het juiste moment de focus te verleggen naar de 2022-bolides. Voor Red Bull Racing en Mercedes is het echter heel lastig om te bepalen wanneer dat moment is. Daarom denk ik dat de strategie van deze teams een grote rol zal spelen in de strijd om het kampioenschap. Het team dat als eerste stopt met de ontwikkeling van de huidige wagen, maakt namelijk een grotere kans om het huidige seizoen te verliezen."

Een opoffering die volgens Schumacher geen beide van de teams wil maken. "Ook Mercedes is natuurlijk nog altijd aan de huidige wagen aan het werken. Dat zag je ook wel tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, want tijdens die race kwamen ze gewoon nog met updates aan de wagen. Die updates blijven ook komen bij Mercedes tijdens de komende races, daar ben ik van overtuigd. In Hongarije zag je ook hoe belangrijk het is dat je de updates ook werkend krijgt. Ze hadden de race op Silverstone namelijk ook nodig om de afstelling van de wagen te optimaliseren. Dat lukte en daardoor zag je dat ze in Hongarije een stuk sterker waren dan daarvoor het geval was."

De broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher was verrast door het feit dat Mercedes plots sterker was dan Red Bull Racing. "Gedurende de eerste helft van het seizoen leek Verstappen hard op weg te zijn naar de titel, maar plots heeft Mercedes toch weer een stap gemaakt. Ze hebben de problemen die ze al hadden tijdens de testdagen in Bahrein eindelijk achter zich gelaten. Je ziet dat de coureurs geen last meer hebben van overstuur, terwijl ze daar in het begin van het seizoen nog wel zoveel last van hadden."

"Doordat Mercedes hun problemen heeft weten op te lossen, is het nu aan Red Bull Racing om ook weer een stap te maken", vervolgt Schumacher. "Dat zal ook nodig zijn, want je ziet dat ze bij Red Bull ook geen gemakkelijk sturende wagen hebben. Anders zou het verschil tussen Verstappen en Sergio Perez kleiner zijn geweest. Het is nu dus wachten waarmee Red Bull komt, maar ik heb het gevoel dat beide teams tot het gaatje zullen gaan. Je wil toch voor de huidige titel gaan, want ze staan er beide goed voor."

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels