Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Schumacher: "Dat zal de dominantie van Verstappen afzwakken"

Ralf Schumacher denkt dat Red Bull tot en met 2026 dominant blijft, maar dat het daarna weleens afgelopen kan zijn met het aan elkaar rijgen van zeges voor de Oostenrijkse renstal. De zesvoudig Grand Prix-winnaar beargumenteert zijn mening.

Ralf Schumacher schrijft na afloop van iedere Grand Prix een column voor het Duitse Sky Sport. Deze week werpt hij onder andere een blik op de huidige én toekomstige prestaties van Red Bull Racing.

"Eén ding is duidelijk. Alle teams zijn al volop bezig met 2024. Alleen McLaren kan nog niet alles inzetten op volgend jaar. Zij hebben nu pas een auto die echt werkt en zitten midden in het ontwikkelingsproces. In dit stadium moet je een beetje wachten en doorontwikkelen om er zeker van te zijn dat je op de goede weg bent."

"Het budgetplafond zal de dominantie van Red Bull wat verzwakken"

De voormalig F1-coureur vervolgt: "Red Bull daarentegen heeft het voordeel dat ze weten welke kant ze op gaan. Ze kunnen zich nu al concentreren op het komende seizoen. Mercedes heeft jarenlang hetzelfde gedaan. De ontwikkeling van die bolide was nooit een revolutie, maar slechts een evolutie."

Dat de Formule 1 het budgetplafond heeft ingezet om een meer competitieve grid te creëren, moge duidelijk zijn. Schumacher noemt een belangrijk detail van het concept.

"Het budgetplafond zal de dominantie van Red Bull wat verzwakken, omdat mensen het raceteam (om budgettaire redenen, red.) zullen moeten verlaten. De andere teams kunnen daarvan profiteren. Na verloop van tijd zal de ervaring meer verspreid zijn over het paddock, wat maakt dat alles wat dichter bij elkaar komt te liggen. Wel denk ik dat er tot en met 2026 een zekere Red Bull-overheersing zal zijn", aldus de Duitser.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership