Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Schumacher vreest voor einde Perez: "Zijn Red Bull-dagen zijn geteld"

Volgens Ralf Schumacher is het ver gedaan met Sergio Perez bij Red Bull, ook al doen Christian Horner en Helmut Marko alsof er niets aan de hand is.

Alhoewel Sergio Perez in Hongarije een mooie podiumplek scoorde, moest hij wel van ver komen. Hij kwalificeerde zich namelijk slechts als negende, terwijl hij tijdens de eerste vrije training zelfs zijn auto in de prak reed.

In zijn column voor Sky Sport oordeelt voormalig coureur Ralf Schumacher dan ook dat de dagen van Checo geteld zijn. Hij legt uit waarom hij dat vermoedt. "Het humeur van Sergio Perez is de laatste tijd niet best. Na talloze blunders de afgelopen weken kwam er opnieuw veel kritiek na zijn crash in de eerste training in Hongarije."

"Zijn probleem is consistentie. Zijn prestaties fluctueren teveel en mentaal is hij misschien niet stabiel genoeg. Hij staat gewoon te ver achter Max en als je het mij vraagt zijn zijn dagen bij Red Bull geteld."

"Red Bull kan zich dit niet veroorloven"

Volgens de Duitser moet Red Bull met het oog op de komende jaren wel ingrijpen. Nu is het gat nog groot, maar als Mercedes en co dichterbij komen, dan moet de teamgenoot van Max Verstappen er ook staan.

"Het is niet eerlijk dat wij hem zo onder druk zetten, maar in de toekomst, als de ander teams dichterbij komen, kan je het je als Red Bull zijnde niet veroorloven dat de ene coureur zo duidelijk langzamer is dan de ander."

"Natuurlijk probeert het team Checo te laten geloven dat zijn zitje niet in gevaar is, maar ik denk niet dat de Mexicaan volgend jaar nog voor Red Bull zal rijden", aldus Schumacher.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na eerste pole Verstappen in Miami