Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher doet alsof hij tóch een F1-stoeltje bemachtigd heeft

Mick Schumacher zal volgend jaar niet meer in de Formule 1 racen, maar volgt nog wel het trainingsschema alsof hij wél rijdt in 2023. Waarom? Om scherp te blijven.

Schumacher Haas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi 2022 was (voorlopig) de laatste F1-race van Mick Schumacher. De voormalig Haas-coureur heeft geen stoeltje voor volgend seizoen en zal in ieder geval dat jaar vanaf de zijlijn moeten terugkijken. Daarna is het nog maar de vraag of hij nog weer terugkeert.

Zijn prestaties waren namelijk niet altijd om over naar huis te schrijven. Regelmatig crashte hij hard, wat voor een miljoenenrekening heeft gezorgd bij Haas. Een team dat al niet erg veel te besteden heeft. De Amerikaanse renstal was niet onder de indruk van Schumacher en verving hem voor Nico Hulkenberg.

Toch gaat het trainingsschema voor het racen gewoon door bij Schumacher. "Abu Dhabi voelde niet als de laatste race van het seizoen en al helemaal niet als mijn laatste race. Ik richt me op een terugkeer in 2024 of misschien zelfs al in 2023", liet hij na het seizoen weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"En dat doe ik door mij klaar te stomen voor het racen", aldus Schumacher, die hiermee bedoelt 'gewoon' door te gaan met trainen alsof hij nog actief is in de Formule 1. Hij voelt zich zelfverzekerd: "Ik wil niet zeggen dat ik op poleposition sta voor een stoeltje, maar het voelt goed. Ik ga kijken wat er voorbij komt en ik weet hoe mensen in de paddock naar me kijken. Ik denk dat ik zeker kan praten over een goede deal."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië