Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher doet laatste verwoede poging om Haas te overtuigen

Mick Schumacher lijkt F1-coureur af te zijn. Nico Hulkenberg kan elk moment aangekondigd worden als zijn opvolger, maar Schumacher breekt nog een lans voor zichzelf en legt uit waarom hij nog minstens een jaar door hoort te gaan bij Haas.

Twee jaar geleden kwam Mick Schumacher bij Haas terecht. In 2021 reed hij in een hok en was het lastig om een indruk te krijgen van zijn prestaties. Zeker naast teamgenoot Nikita Mazepin, die toch al niet heel hoog aangeschreven stond. In 2022 kreeg hij een betere auto, maar ook een betere teamgenoot. Kevin Magnussen keerde terug als vervanger van de Rus en plots had Mick het aanzienlijk lastiger. Dit jaar wist hij geen goede indruk te maken en werd hij verslagen door Magnussen. In het proces reed Schumacher veel schade en verzuurde de relatie tussen hem en zijn team(baas). Daarom lijkt hij nu een derde jaar bij Haas op zijn buik te kunnen schrijven. Ook elders is er geen plek voor Mick, als fulltime F1-coureur tenminste, en dus kan het zomaar zijn dat hij aankomend weekend in Abu Dhabi zijn laatste GP af gaat werken.

Schumacher: "Ik heb drie jaar nodig"

In gesprek met het Amerikaanse ESPN verdedigt Schumacher zichzelf. Hij vindt dat hij nog minstens een jaar de tijd verdient, omdat een coureur in twee jaar niet te beoordelen valt. "Ik heb de kans gekregen om te groeien, maar ik ben nog steeds ver verwijderd van waar ik wil zijn en waar ik toe in staat ben", aldus de Duitser. "In de Formule 1 heb je drie jaar nodig om een complete F1-coureur te worden. Ik neem mijn tijd, maar ik wil mezelf ook bewijzen en iedereen laten zien wat ik kan, net zoals ik dat in de Formule 3 en Formule 2 heb gedaan. Ik zie geen reden waarom ik dat niet in de Formule 1 kan doen", aldus Schumacher.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'