Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher doet laatste verwoede poging om Haas te overtuigen

Mick Schumacher lijkt F1-coureur af te zijn. Nico Hulkenberg kan elk moment aangekondigd worden als zijn opvolger, maar Schumacher breekt nog een lans voor zichzelf en legt uit waarom hij nog minstens een jaar door hoort te gaan bij Haas.

Schumacher Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Twee jaar geleden kwam Mick Schumacher bij Haas terecht. In 2021 reed hij in een hok en was het lastig om een indruk te krijgen van zijn prestaties. Zeker naast teamgenoot Nikita Mazepin, die toch al niet heel hoog aangeschreven stond.

In 2022 kreeg hij een betere auto, maar ook een betere teamgenoot. Kevin Magnussen keerde terug als vervanger van de Rus en plots had Mick het aanzienlijk lastiger. Dit jaar wist hij geen goede indruk te maken en werd hij verslagen door Magnussen.

In het proces reed Schumacher veel schade en verzuurde de relatie tussen hem en zijn team(baas). Daarom lijkt hij nu een derde jaar bij Haas op zijn buik te kunnen schrijven. Ook elders is er geen plek voor Mick, als fulltime F1-coureur tenminste, en dus kan het zomaar zijn dat hij aankomend weekend in Abu Dhabi zijn laatste GP af gaat werken.

Schumacher: "Ik heb drie jaar nodig"

In gesprek met het Amerikaanse ESPN verdedigt Schumacher zichzelf. Hij vindt dat hij nog minstens een jaar de tijd verdient, omdat een coureur in twee jaar niet te beoordelen valt.

"Ik heb de kans gekregen om te groeien, maar ik ben nog steeds ver verwijderd van waar ik wil zijn en waar ik toe in staat ben", aldus de Duitser.

"In de Formule 1 heb je drie jaar nodig om een complete F1-coureur te worden. Ik neem mijn tijd, maar ik wil mezelf ook bewijzen en iedereen laten zien wat ik kan, net zoals ik dat in de Formule 3 en Formule 2 heb gedaan. Ik zie geen reden waarom ik dat niet in de Formule 1 kan doen", aldus Schumacher.

Poll

Zien we Schumacher ooit nog fulltime terug in F1?

keer gestemd

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"