Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher droomt van wereldtitels met Mercedes

Mick Schumacher zien we in 2023 terug in de kleuren van Mercedes. Het team waarvoor vader Michael Schumacher van 2010 tot en met 2012 in de F1 reed. Vader Michael wordt gezien als een van de grondleggers van het succesvolle Duitse F1-team. Nu is het tijd aan Mick om een wezenlijke bijdrage te leveren aan toekomstige successen.

Mick Schumacher zal het echter moeten stellen zonder racestoeltje in 2023, want George Russell en Lewis Hamilton zijn de F1-coureurs die namens Mercedes op de F1-grid zullen staan. Desalniettemin zal Schumacher een aanzienlijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van de nieuwe Mercedes W14 - de F1-bolide voor 2023. "Ik kijk er erg naar uit. Ik zag de ontwikkeling die de W13 dit jaar heeft doorgemaakt en de stappen die er in de loop van het seizoen zijn gezet. Van de moeilijke start tot aan een race winnende auto. Ik ben daarom ook opgewonden over volgend jaar en benieuwd wat er mogelijk is. Hopelijk kan ik een goede bijdrage leveren en kunnen we vechten voor het wereldkampioenschap." Vader Michael Schumacher keerde in 2010 in de Formule 1 terug bij Mercedes. Samen met Ross Brawn en Nico Rosberg was hij een van de grondleggers van het topteam. De weg naar succes was lang, maar vanaf 2014 domineerde Mercedes zeven jaar op rij de Formule 1. "Het betekent veel voor me. Mijn vader maakte deel uit van dit team van 2010 tot en met 2012. Het vormde het fundament van het team dat het nu geworden is en ik ben erg trots om daar deel van uit te maken. Hopelijk kan ik Mercedes helpen om vooruitgang te boeken en met mijn kennis bij te dragen."

Schumacher bezocht de F1-fabriek van Mercedes voor het eerst in 2014 en toont zich onder de indruk van de ontwikkelingen: "De veranderingen zijn duidelijk sinds de eerste keer dat ik hier kwam. Dat was een soort van 'stiekem' bezoek en mijn eerste keer in de simulator. De groei van het team is immens en het laat zien waarom het zo goed is als het nu is." De afgelopen twee seizoenen kwam de Duitser uit voor het team van Haas. Zijn F1-ervaring moet hem nu ook helpen bij zijn werkzaamheden als reservecoureur. "Ik ken de nieuwe banden, weet wat de auto nodig heeft, ook qua rijstijl. Hopelijk kan ik daaraan bijdragen, maar ook zien wat de coureurs nodig hebben. Simulatorwerk zal vanzelfsprekend erg belangrijk zijn. We weten dat we veel werk te verzetten hebben en hopelijk kan mijn kennis bijdragen, maar kan ik zelf ook veel kennis opdoen die ik kan gebruiken tijdens de rest van mijn carrière."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'