Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Schumacher drukt Sainz op het hart: "Dat is een doodlopende weg"

Waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? Het is een van de belangrijkste vragen die er in de Formule 1-wereld speelt. Recentelijk kwamen de geruchten naar buiten dat de Spanjaard ook met Williams praat. Ralf Schumacher zou Sainz die stap sterk afraden.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws kwam afgelopen winter verrassend vroeg. Ferrari verzekerde zich van de diensten van Lewis Hamilton voor 2025, maar wel ten koste van Carlos Sainz. De Spanjaard, bezig aan zijn vierde seizoen bij de Scuderia, moest opeens op zoek naar een nieuw team.

Voorlopig lijkt die zoektocht nog gaande, maar wel met een aantal grote kanshebbers. Het verhaal rondom Stake F1/Audi is bekend. Het Zwitserse team zal vanaf 2026 door het leven gaan als het fabrieksteam van Audi, een merk waar de familie Sainz veel connecties mee heeft. Audi heeft al toegegeven graag met Sainz in zee te gaan en er zou zelfs al een contract klaarliggen.

Toch heeft Sainz nog nergens getekend. De Spanjaard zou gokken op meerdere kansen, waaronder het vacante stoeltje bij Williams. Volgens voormalig F1-coureur Ralf Schumacher zou een stap naar Williams de verkeerde zijn voor Sainz. "Ik zou altijd kiezen voor degene die mij 100 procent wil hebben", zo vertelt Schumacher in gesprek met Formula1.de. "Ik zou dan ook sterk afraden om naar mijn voormalige team, Williams, te gaan."

"Sindsdien gaat het achteruit"

Schumachers gevoel is gebaseerd op de prestaties van Williams in de afgelopen jaren. De laatste paar jaar liet het team uit Grove een stijgende lijn zien en leek de bovenkant van het middenveld binnen bereik. Toch veranderde Williams afgelopen winter drastisch van concept, waar het tot op heden nog niet echt de vruchten van plukt. 

Ook Schumacher ziet die trend. "Tot nu toe heeft Williams mij erg teleurgesteld. De afgelopen jaren zat er zoveel vooruitgang in. En als je je nu echt boos zou willen maken, zou je bijna kunnen zeggen dat dat dankzij Jost Capito (voormalig teambaas en voorganger van James Vowles red.) was. Sinds zijn vertrek gaat het achteruit. Het begint op een doodlopende weg te lijken."

Volgens Schumacher kan Sainz zich beter kunnen richten op het aanbod van Audi. Ook omdat de familie Sainz al veel connecties heeft met het Duitse merk. "Ik denk dat hij op de langere termijn een betere keuze of kans zou hebben bij Audi, onder andere vanwege de connecties van zijn vader met het bedrijf."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen