Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Schumacher en Doohan vechten strijd uit in afwachting van Sainz-beslissing

Op woensdag komen zowel Mick Schumacher als Jack Doohan in actie in de Alpine-bolide van 2022. De twee talenten worden door Alpine onder de loep genomen, omdat ze hoog op het lijstje staan om in 2025 uit te komen voor het Franse F1-team. Esteban Ocon vertrekt namelijk aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen en dus is er een stoeltje vrij bij Alpine.

Doohan Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Mick Schumacher al 44 Grands Prix op zijn naam heeft staan, is Jack Doohan nog in afwachting van zijn officiële Formule 1-debuut. De Australiër kwam al meerdere keren in actie tijdens een vrije training, maar kreeg nog geen geheel raceweekend de kans. Toch maakt de 21-jarige zoon van vijfvoudig 500cc wereldkampioen Mick Doohan een grote kans om in 2025 op de grid te staan. Alpine wil op woensdag namelijk een vergelijking maken tussen Schumacher en Doohan.

Daarbij krijgen beide coureurs dus een kans om zich te bewijzen, met als doel een zitje in de Formule 1. Een belangrijke dag voor zowel Schumacher als Doohan, maar tegelijkertijd zijn beide coureurs nog in afwachting van Carlos Sainz. Zoals RacingNews365 eerder wist te melden, probeert Alpine er namelijk alles aan te doen om Sainz binnen te halen. Logischerwijs staat de Spanjaard gezien zijn prestaties en ervaring hoger op het lijstje dan Schumacher en Doohan. 

Het is echter nog onduidelijk of Alpine er daadwerkelijk in gaat slagen om Sainz binnen te halen. Om niet voor verrassingen te komen staan, pakt het team onder leiding van Bruno Famin door en heeft men een tweede plan klaarstaan. Mocht Sainz niet komen, lijkt Alpine te kiezen voor de toekomst. Daarbij beschikt Schumacher over de meeste ervaring in de koningsklasse van de Formule 1, maar heeft Doohan het afgelopen jaar een grote inbreng geleverd bij Alpine. Iets dat niet onopgemerkt is gebleven door het team.

Doohan is sinds 2023 de test- en reservecoureur van het team en in die functie werkt hij gedurende de raceweekenden de simulatortests af in de fabriek. Ook legde hij verschillende testdagen af, zoals hij dat onlangs nog deed in Zandvoort. Tijdens die dagen heeft de Australiër een sterke indruk achtergelaten en is hij nog nadrukkelijker in beeld gekomen om de vervanger te worden van Ocon in 2025. 

Ondanks dat de testdag van Alpine officieel niet als een shoot-out wordt gezien, staat er wel degelijk wat op het spel in Paul Ricard. Tegelijkertijd vormt Sainz ook hier echter een sleutelrol, zoals de Spanjaard dat ook speelt in de keuzes van Audi en Williams. Opvallend genoeg is de strijd tussen Schumacher en Doohan er ook een tussen twee vrienden. Michael Schumacher is goed bevriend met Mick Doohan, waardoor automatisch ook de zoons van deze twee grootheden al op jonge leeftijd met elkaar in contact kwamen. 

Wanneer het vizier naar beneden gaat zal er van een vriendschap echter even geen spraken zijn. Beide coureurs moeten namelijk hun visitekaartje af zien te geven. 

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'