Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher en Vettel grijpen net naast zege: "Tweede plek ook goed"

In zijn allereerste optreden tijdens de Race of Champions maakte Mick Schumacher grote indruk. De 19-jarige Duitser, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, eindigde in de Nations Cup, samen met Sebastian Vettel, als tweede. De twee leden van Team Duitsland moesten het in een spannende finale afleggen tegen het 'Team Nordic'.

Waar Vettel het moest afleggen tegen Tom Kristensen (een Deen), rekende Schumacher af met Johan Kristoffersson (een Zweed). Voor het Scandinavische duo moest Kristensen het in een beslissend duel opnemen tegen Schumacher. De 51-jarige bleek een maatje te groot voor de regerend Formule 3-kampioen en kon zodoende samen met teammaat Kristoffersson aan de champagne.

De Race of Champions, die dit jaar in het honkbalstadion (Foro Sol) van het Autódromo Hermanos Rodríguez wordt gehouden, is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij grote namen uit het heden en het verleden van de autosport tegenover elkaar staan. Een tweedaags programma ziet de rijders het op dag één tegen elkaar opnemen in teamverband, waarop dag twee garant staat voor een individuele strijd. Schumacher mocht als F3-kampioen tijdens deze editie voor het eerst aantreden bij de 'ROC': teammaat Vettel is haast een meubelstuk van het evenement. Schumacher junior had na één dag de smaak al flink te pakken, zo liet hij kort na zijn deelname aan de teamwedstrijd weten. "Dit was een geweldige ervaring, bovendien was het erg bijzonder om een team te vormen met Sebastian. Zonder hem was het team absoluut niet in de finale terechtgekomen", klinkt de jonge Schumacher nederig. "Uiteindelijk hebben we het met een tweede plaats prima gedaan in de Nations Cup - niet goed genoeg om met de zege aan de haal te gaan, maar een tweede plek is niet verkeerd." Het honkbalstadion in hartje Mexico-Stad is goedgevuld met raceliefhebbers en dat is Schumacher zeker niet ontgaan. "Volgens mij vinden de Mexicaanse fans het geweldig om zoveel verschillende rijders en nationaliteiten te zien", zegt de Duitser, die veel heeft moeten leren in de afgelopen dagen. "Ik heb veel informatie naar mijn hoofd geslingerd gekregen, maar ben ontzettend blij om hier te mogen racen tegen de beste rijders van de wereld. Tijdens mijn duel met Helio Castroneves had ik overigens een bekende passagier: mijn zus Gina! Ze brengt me geluk, want ik won die race. Nu gaat het vizier op de individuele strijd!" Vandaag (zondag) vervolgt het ROC met de individuele wedstrijd. Op de deelnemerslijst staan onder meer Red Bull Racing-coureur Pierre Gasly, voormalig Formule 1-coureur David Coulthard en IndyCar-coureurs Ryan Hunter-Reay en Josef Newgarden. Uiteraard staan ook Vettel, Schumacher, Kristoffersson en Kristensen aan de start. De wedstrijd is live te volgen via de Facebook-pagina van de ROC.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"