Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Gelaten Schumacher verklaart onhandige crash

We zagen vandaag twee knullige momenten op het circuit van Suzuka. Nicholas Latifi nam er één van voor zijn rekening, Mick Schumacher de ander. Hoe kon hij op weg terug naar de pits, nota bene na het vallen van de vlag nog crashen?

Schumacher Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Exact die vraag werd Mick Schumacher voorgelegd na afloop van de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Japan. Aan het einde van VT1, of beter gezegd ná VT1 belandde hij in de muur, met een flinke bak schade tot gevolg. Haas F1 wisselde uit voorzorg zijn chassis, waardoor hij tijdens VT2 aan de kant zat.

"Het was duidelijk erg regenachtig", zo trapt Schumacher om te beginnen een vrij open deur in. "We kampten met een momentje van aquaplaning, waardoor ik de controle over de auto verloor. Bovendien reed ik in de spray van anderen voor mij."

"Dit is niet geweldig. We verloren veel tijd, met name in de tweede training, omdat we uit voorzorgsoverwegingen niet naar buiten konden gaan. We hebben werk te doen richting de dag van morgen, maar het circuit is geweldig en de auto voelde vandaag ook geweldig aan, dus hopelijk bevinden we ons morgen in een betere positie als het droog blijft."

Hij hoopt dat het zich samen met het team kan herpakken. Het goede nieuws voor hem kan zijn dat het morgen droog zou zijn en dat iedereen in die omstandigheden weer op nul begint, zoals Max Verstappen eerder aangaf.

Gevraagd of de Haas in zowel droge als natte omstandigheden snel kan zijn - Haas zat los van die crash immers goed bij -, geeft Schumacher aan dat de voorkeur uitgaat naar een natte race op zondag: "Daar gaat altijd onze voorkeur naar uit, maar we hopen snel te zijn als het morgen droog blijft."

"Op zondag zou het dan vervolgens weer nat worden, dus daar kijken we naar uit."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"