Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher geniet van Formule 2-wagen: "Zoveel vermogen!"

Nadat hij afgelopen seizoen op dominante wijze het Formule 3-kampioenschap in Europa op zijn naam schreef, kreeg Mick Schumacher (19) eerder deze week te horen dat hij de overstap naar de Formule 2 mag maken. Het zoontje van Michael Schumacher komt zodoende steeds dichterbij de Formule 1.

Aan de zijde van Sean Gelael, de Indonesiër met de goedgevulde portemonnee die dit jaar fungeerde als teammaat van Nyck de Vries, mag Schumacher junior in 2019 zijn entree maken. Om vast te wennen aan de wagen rijdt de jonge Duitser mee in de seizoensafsluitende test, die momenteel wordt gehouden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

"Het was erg spannend om met een wagen rond te rijden die zoveel vermogen heeft", liet Schumacher na zijn eerste testdag weten ten overstaande van het Duitse medium Motorsport-Magazin . "Omdat we een aantal dingen moesten testen, moest ik goed opletten tijdens het rijden. Al met al was het geweldig om op een circuit te rijden, waar de Formule 1-mannen een paar dagen geleden nog raceten." Schumacher kon de overstap naar een bolide met meer vermogen duidelijk merken. "Het gewicht, en het vermogen, dat zijn de grootste verschillen tussen een F3- en een F2-bolide. Het is echt verbazingwekkend hoeveel sneller je bent op de rechte stukken. Accelererend gaat alles ook net ietsje harder. Alleen voor de bochten moet je harder remmen, omdat het totaalgewicht een stuk hoger is." Na twee seizoenen in de Formule 4 en een ietwat tegenvallend jaar in de Formule 3 ging het vanaf afgelopen zomer keihard voor Schumacher, die zich vanuit een haast geslagen positie naar de titel knokte. In 2019 neemt hij het onder meer op tegen de bovengenoemde De Vries, die het zitje van de naar de Formule 1 gepromoveerde kampioen George Russell inneemt.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"