Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Schumacher: "Het enige wat bijzonder was voor Verstappen, was dat hij niet won"

Een wereldkampioenschap vieren op zaterdag, dat was de realiteit voor Max Verstappen. Was dat raar? Nee hoor, aldus Ralf Schumacher, die maar één ding apart vond in Qatar.

Verstappen Norris Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nadat Max Verstappen zijn derde wereldtitel veiligstelde in de sprintrace in Qatar, regende het felicitaties van de Formule 1-wereld. Ook voormalig coureur Ralf Schumacher looft de Nederlander met een prachtige wereldtitel na een dominant jaar in 2023, dat met nog zes races te gaan nog lang niet voorbij is.

Ralf Schumacher wijdt een hele column aan de derde titel van Verstappen bij de Duitse tak van Sky Sports. "Verstappen heeft die klasse. Zelfs als het niet goed gaat, slaagt hij er altijd in om op het juiste moment voorbij iemand te rijden en niet te crashen. Zelfs in Singapore, toen de auto niet goed ging, lukte het hem. Verstappen kent alle regels en heeft een volledig overzicht van de race. Dat maakt hem uiteindelijk zo succesvol."

Een kampioenschap op zaterdag pakken is al decennia niet meer voorgekomen in de Formule 1, toch vindt Schumacher het niet heel apart. "Het enige wat echt bijzonder voor hem was, is dat hij niet heeft gewonnen. Hij miste nog net een beetje."

"Ongeacht de wereldtitel is Verstappen nu al een van de grootste coureurs in de Formule 1-geschiedenis. Als je zijn ontwikkeling ziet en ook kijkt naar hoe hij rijdt... Het is voor hem niet eens zo belangrijk hoeveel titels hij uiteindelijk binnenhaalt. Ik kan me voorstellen dat hij van de ene op de andere dag een punt zet achter zijn Formule 1-carrière en iets anders gaat doen, maar op dit moment heeft hij nog enorm veel plezier in wat hij doet. We zullen zien hoeveel titels hij heeft als hij stopt."

De voormalig F1-coureur hoopt dat er snel wat concurrentie komt en ziet in de vorm van McLaren al een eerste glimp daarvan. "In de toekomst zal het duo van Lando Norris en Oscar Piastri ongetwijfeld een van de sterkste van het veld zijn. Norris is op z'n hoogste niveau, maar Piastri heeft nog een jaar of twee nodig. Als rookie rijdt hij echter al op een fantastisch niveau", zegt Ralf over de winnaar van de sprintrace in Qatar.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami