Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher: "Ik ben klaar om in de Ferrari te stappen"

Mick Schumacher lijkt in de laatste paar Grands Prix een lans voor zichzelf te hebben gebroken. De jonge Duitser is punten gaan scoren en weet Kevin Magnussen steeds beter partij te beiden. Mocht de kans zich aandienen, dan is Schumacher naar eigen zeggen klaar voor de volgende grote stap, zo laat hij weten in een interview met RacingNews365.

Mick Schumacher
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mick Schumacher is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. Op Silverstone scoorde hij niet al te lang geleden zijn eerste WK-punten, om dat niet veel later in Canada nog eens dunnetjes over te doen. Het lijkt erop dat het begint te draaien bij de Haas F1-coureur, die nog altijd als juniorcoureur verbonden is aan Ferrari.

Sterker nog, hij is voor geselecteerde Grands Prix de eerste reserve van de beroemde Italiaanse formatie. Het thema komt ter sprake in een interview met RacingNews365. Want stel dat Charles Leclerc of Carlos Sainz ziek wordt, is hij er dan klaar voor om in te stappen, óók nu Ferrari zo goed presteert? Het leidt geen twijfel voor Schumacher.

"Ja, ja, jazeker", klinkt het stellig in drievoud. "Onze auto's zijn niet precies hetzelfde, maar ze vertonen wel gelijkenissen. En ik ben sinds 2019 opgegroeid met Ferrari, dus ik denk dat ik wel vertrouwd ben met alle procedures. Ik zou met alle plezier laten zien wat ik in me heb."

Schumacher: "Steiner heeft nauwelijks een filter"

Schumacher is misschien wel op precies het goede moment gaan presteren. De kritiek her en der nam toe, ook vanuit de eigen gelederen, bijvoorbeeld door teambaas Guenther Steiner die er niet om bekend staat een blad voor de mond te nemen. Daarvan zei Schumacher al dat hij die druk misschien wel nodig heeft om goed te presteren.

Sowieso laten de voorbije jaren zien dat Schumacher in het tweede jaar in een bepaalde klasse pas echt lekker in zijn ritme komt. Dat was in de Formule 3 zo, dat was in de Formule 2 zo en die geschiedenis lijkt zich nu in de Formule 1 te herhalen. Waar zit hem dat in?

"Misschien heeft dat dan toch met die druk te maken", aldus Schumacher, die dat woord niet als iets negatiefs ziet. In tegendeel. Hij omarmt dat in de wetenschap dat hij er niet vanaf komt zolang hij in de Formule 1 blijft rijden: "In de Formule 1 krijg je altijd met druk te maken, nietwaar?"

Die druk komt dus deels ook bij Guenther Steiner vandaan. Schumacher moet gniffelen als we hem dat voorhouden: "Ach, iedereen heeft zo zijn eigen persoonlijkheid en ook Guenther heeft zijn eigen, unieke stijl. Tussen wat hij denkt en zegt zit nauwelijks een filter. Daar heb ik me aan aan moeten passen, want dat kende ik voorheen niet. Maar misschien dat ik door die druk beter presteer. En die druk is sowieso positief, want als je ooit voor een kampioenschap komt te vechten, krijg je ook met die druk te maken."

"Je bent zo goed als je laatste race en dus ben ik op dit moment tevreden (dit interview werd afgenomen op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk, red.). Maar tegelijkertijd voel ik ook aan alles dat er geen tijd is om achterover te leunen. Je moet steeds naar dat beetje extra performance blijven zoeken", aldus Schumacher.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Interviews RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"