Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher: "Ik houd van de risico's die Verstappen neemt"

Ralf Schumacher heeft genoten van het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Jeddah. De F1-coureur zegt dat de rijstijl van de Nederlander hem aanspreekt al zou hij ook af en toe wat voorzichtiger moeten zijn.

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Saoedische Grand Prix houdt de gemoederen nog steeds bezig. Het moment waar nog het meest over wordt gesproken, is het moment waarop Hamilton achter tegen de auto van Verstappen aan reed. De Red Bull-coureur kreeg voor het incident een tijdstraf van tien seconden. Ralf Schumacher denkt niet dat de Nederlander een botsing wilde veroorzaken. "Max wilde echt niet dat Lewis er achterop zou klappen, maar hij ging wel langzamer rijden en schakelde terug", vertelt de ex-Formule 1-coureur tegen Sport 1 . "Ik houd van de risico's die Verstappen neemt. Max moet gewoon oppassen dat hij het niet overdrijft. Het kan bij hem op het randje zijn en soms moet hij wat slimmer zijn", oordeelt Schumacher.

Verstappen en Red Bull verdienen de titel

De broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher vindt de Red Bull-coureur heel volwassen is voor zijn leeftijd. Met zijn 24-jaar heeft hij alles in de gaten, zo oordeelt hij. "In dat opzicht heeft Hamilton soms meer van het team nodig. Max heeft heel veel talent, alleen zit hij helaas op dit moment in de slechtere auto." De voormalig F1-coureur geniet van de strijd tussen de Verstappen en Hamilton. Hij heeft er vrede mee als de Mercedes-man de titel wint, maar zijn voorkeur gaat toch echt uit naar de Nederlander en zijn team. "Beide coureurs hebben de Formule 1 weer tot het einde toe spannend gemaakt. Ik misgun geen van beide de titel, maar Verstappen staat qua type dichter bij me. Hij heeft een mening, hij belichaamt de jonge sportman die alles zeer snel heeft geleerd. Max, net als Red Bull, verdienen het ook na zo'n lange tijd."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden